Prelungeste timpul in care poti folosi laptopul pe baterie. Sfaturi pentru sistemele de Windows

Report
blog
Te voi ajuta cu mici sugestii care iti vor prelungi timpul in care iti poti folosi laptopul pe baterie si nu pe AC.      

1. Utilizeaza schemele/planurile de la Windows:

Poti incepe cu o metoda eficienta de a salva energie: in windows 7 deschide Maximum Battery Life si seteaza optiunile asa cum le doresti. Aceste setari vor spune Windows-ului sa ajusteze iluminarea displayului atunci cand nu e conectat la AC, cand sa inceapa sa stinga iluminarea, cand sa puna laptopul pe Sleep, etc.                      

2. Setarile avansate ale energiei:

Daca ai inceput sa setezi Schemele de la Windows , da click pe “Change advanced power settings” si seteaza perioada de inactivitate inainte ca Windows-ul sa inchida hard diskul. De asemenea, poti activa hibernarea astfel incat , atunci cand nu mai esti in fata laptopului o perioada semnificativa de timp, acesta sa se inchida singur. Hibernarea difera de sleep prin faptul ca hibernarea iti salveaza munca pe care o ai deschisa in acel moment si iti inchide calculatorul. Astfel nu mai este posibila nici o pierdere de energie, pe cand functia sleep iti inchide diasplayul si hard diskul, dar tot va consuma energie pentru a fi pregatit ca in orice moment sa se deschida repede. Iti recomand sa deschizi Advanced Settings pentru a seta cele mai bune optiuni pentru tine.                                  

3. Inchide retelele

Atunci cand nu ai nevoie de Bluetooth sau Wi-Fi ar fi mai bine sa le inchizi (le dai disable). Acestea consuma energie chiar daca tu nu le folosesti. De obicei laptopurile au un buton destinat pntru a activa sau dezactiva Wi-Fi sau Bluetooth. In cazul in care laptopul tau nu are un buton de acest gen, poti incerca apasand simultan tastele Windows+X. Tinand aceste taste apasate va aparea o fereastra denumita Windows Mobility Center. Prin aceasta fereastra vei avea acces rapid la optiunile mobile ale laptopului tau incuzand Wi-FI.                      

4. Reduce uzarea procesorului

Poti inchide taskuri sau programe pentru ca procesorul laptopului tau sa nu fie nevoit sa execute aplicatii sau taskuri de care tu nu ai nevoi. Un program excelent pentru a dezactiva aplicatii sau taskuri care pornesc automat la startup este AutoRuns for Windows . De asemenea poti folosi MSConfig care este deja integrat cu Windows-ul. Introdu denumirea msconfig.exe in campul de cautare de la windows vista/7 sau in casuta run din Windows Xp.                        

   

5. Porturile USB si unitatile optice

Daca ai o unitate optica o poti dezactiva din Device Manager, pentru ca fiecare unitate chiar daca nu o folosesti ea consuma energie. Daca te uiti la filme pe laptop , incearca mai intai sa-l copiezi pe hard disk, pentru ca ruland un film direct de pe hard disk utilizeaza mai putina energie decat daca l-ai rula de pe un DVD. De asemenea este important sa nu folosesti nimic in porturile USB: poti elimina hardurile externe, tastaturi, mouse (oferte emag) etc.                               Asa ca nu uita cand faci o calatorie cu trenul sau cand esti la o intanire aceste tipsuri de pastrare a energiei.   In continuare, iti prezint o lista scurta de laptopuri cu autonomie mare care au preturi rezonabile: Laptop MSI X350-490XEU cu procesor Intel® CoreTM2 Duo ULV SU7300 1.3GHz, 2GB, 320GB, FreeDOS, Negru - autonomie pana la 9 ore! Laptop Acer TM8372T-374G50Mnkk TIMELINE X, cu procesor Intel® CoreTM i3-370M 2.40GHz, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics, Microsoft Windows 7 Professional, Negru - autonomie pana la 8 ore   Tu ai mai gasit  si alte variante?
nerezolvat
Tutoriale 18 Oct 2011 07:59:54 0 raspunsuri 468 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.