Cum recuperezi date de pe un hard disck/ stick stricat? Cum recuperezi fisiere sterse de pe hdd/stick/reportofon?

Report
blog
Multor persoane li se intampla sa stearga accidental fisiere importante sau sa formateze o partitie. La fel de des intalnite sunt si cazurile in care pur si simplu cedeaza hardware-ul sau un anumit soft, si atunci e nevoie de un software profesional de recuperare de date. Indiferent pe care din cele doua probleme le aveti, exista aceleasi solutii. In primul rand, daca ati sters/formatat unitatea de stocare sau ati sters din greseala un fisier/folder, incercati sa nu mai folositi acea unitate, pentru a nu rescrie zona unde a fost fisierul proaspat sters. Daca ati formatat driveul (care avea si sistem de operare pe el), nu incercati sa instalati un nou sistem de operare. Conectati acel drive la un PC care are deja OS instalat pentru a nu risca rescrierea zonelor cu fisiere sterse. Exista mai multe softuri care va pot ajuta, fiecare cu avantajele si dezavantele sale, fiecare cu punctul sau forte.   Nu voi prezenta fiecare aspect al fiecarui soft, ci pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a recupera informatiile pierdute.  

Pandora Recovery

  1. Daca problema este pe un stick/reportofon sau alta unitate externa, conectati-o la pc 2. Deschideti Pandora 3. In fereastra softului, dati click pe drive-ul cu problema 4. Softul va citi/analiza continutul drive-ului 5. Dupa ce termina scanarea, sub driveul scanat vor aparea fisierele sterse si folderele care au in ele fisiere sterse. 6. Dati click pe foldere pentru a le deschide/selecta [caption id="attachment_151" align="alignright" width="300" caption="img 1"]img 1[/caption] 7. Dupa ce ati selectat fisierul/fisierele sterse, apasati pe butonul recover din bara de sus (img 1) 8. In noua fereastra, selectati locatia unde sa mute pandora fisierul recuperat (lasati bifate cele doua optiuni) 9. Felicitari! Ati recuperat fisierul pierdut. Daca nu ati reusit recuperarea, sau Pandora nu a gasit fisierul sters, incercati softul de mai jos. Daca nu vreti sa folositi pasii de mai sus, exista un wizard pe care il pune la dispozitie Pandora pentru a va ajuta in cautarea fisierului pierdut. Butonul Wizard se gaseste in Bara de instrumente, in stanga butonului galben de Help.  

Easeus Data Recovery Wizard Free Edition (gratuit pentru 1 gb de fisiere recuperate)

  1. Daca problema este pe un stick/reportofon sau alta unitate externa, conectati-o la pc 2. Deschideti Easeus 3. Dupa ce ati deschis softul, aveti 3 optiuni, fiecare pentru un anumit tip de problema: a. Deleted File Recovery (Fisiere sterse) b. Complete Recovery (Fisiere pierdute din cauza formatarii, fisiere care apar ca fiind RAW, fisiere pierdute la un crash al sistemului sau al unui soft, fisiere atacate de virusi sau daca va intreaba windowsul "do you want to format this drive?") c. Partition Recovery (Partitie stearsa accidental, informatii pierdute din cauza partitionarii discului, boot manager) 4. In functie de problema dumneavoastra, selectati optiunea care se potriveste (dublu-click) 5. Dupa ce ati dat click pe optiunea potrivita, dati dublu click pe driveul cu problema pentru a fi scanat 6. a. Deleted File Recovery- cautati in folderele din stanga ferestrei fisierele dorite si bifati-le - apasati pe butonul NEXT din partea de jos a ferestrei - selectati locatia unde sa mute Easeus fisierul recuperat - apasati pe butonul NEXT din partea de jos a ferestrei - felicitari! Ati recuperat fisierul pierdut. Daca nu ati reusit recuperarea, sau nu ati gasit fisierul sters, incercati Complete Recovery b. Complete Recovery - apasati pe butonul NEXT din partea de jos a ferestrei - cautati in folderele din stanga ferestrei fisierele dorite si bifati-le - apasati pe butonul NEXT din partea de jos a ferestrei - selectati locatia unde sa mute Easeus fisierul recuperat - apasati pe butonul NEXT din partea de jos a ferestrei - felicitari! Ati recuperat fisierul pierdut. Daca nu ati reusit recuperarea, sau nu ati gasit fisierul sters, incercati softul de mai jos c. Partition Recovery - apasati pe butonul NEXT din partea de jos a ferestrei - cautati in folderele din stanga ferestrei fisierele dorite si bifati-le - apasati pe butonul NEXT din partea de jos a ferestrei - selectati locatia unde sa mute Easeus fisierul recuperat - apasati pe butonul NEXT din partea de jos a ferestrei - felicitari! Ati recuperat fisierul pierdut. Daca nu ati reusit recuperarea, sau nu ati gasit fisierul sters, incercati softul de mai jos    

Active Undelete Standard Edition 7.2 (acest soft functioneaza doar pentru anumite extensii)

    1. Daca problema este pe un stick/reportofon sau alta unitate externa, conectati-o la pc 2. Deschideti Active Undelete 3. Dupa ce ati deschis softul, dati click dreapta pe driverul unde se afla fisierul sters 4. selectati Scan 5. Selectati Low Level Scan (aici puteti vede ce extensii va lua in considerare softul pentru scan) 6. Apasati Scan 7. In lista rezultatelor cautati fisierele dumneavoastra 8, Pentru a recupera fisierul, dati click dreapta si apasati recover 9. Selectati locatia si apasati Revcover 10. Felicitari! Ati recuperat fisierul pierdut. Daca nu ati reusit recuperarea, sau nu ati gasit fisierul sters, incercati softul de mai jos    

Power Data Recovery

  1. Daca problema este pe un stick/reportofon sau alta unitate externa, conectati-o la pc 2. Deschideti Power Data Recovery 3. Veti avea 3 optiuni: a. UnDelete Recovery - recuperarea fisierelor sterse accidental b. Advanced Recovery - recuperarea fisierelor de pe unitati inaccesibile, formatate sau deteriorate si partitii sterse/pierdute c. Deep Scan Recovery - recuperarea fisierelor dupa extensia lor, pentru situatii mai complexe     a. - click pe undelete recovery - click pe drive-ul afectat - apasa Recover - bifeaza fisierele cautate - apasa Save Files - selecteaza locatia (pe alt drive) - felicitari! Ati recuperat fisierul pierdut. Daca nu ati reusit recuperarea, sau nu ati gasit fisierul sters, e posibil ca unitatea de stocare sa aiba bad sectors si fisierele pe care le cautati sa nu mai fie accesibile.                    
nerezolvat
Tutoriale 08 Oct 2011 11:59:57 5 raspunsuri 4778 vizualizari

Raspunsuri ( 5 )

  • Cristi
   0
   16 Sep 2011 21:25:16

   Pandora rullz, m-a salvat de 2 ori, o data cu un reportofon si recent cu un hdd formatat accidental

  • escorte
   0
   10 Oct 2011 10:44:14

   Pe langa acestea, poti folosi cu rezultate foarte bune si softul: OnTrack Easy Recovery Professional. Din pacate necesita licenta care se plateste. Eu l-am folosit si am ramas chiar impresionat de cat de repede si bine recupereaza datele!

  • Soft
   0
   11 Oct 2011 22:06:55

   This is precisely the important information Id been searching for. Incredible blog. Very inspirational! Your posts are so good and also detailed. The links you come with are also very beneficial as well. Many thanks :)

  • varariu dumitru
   0
   06 Feb 2014 18:33:22

   Din pacate sticul meu nu mai functioneaza deloc ledul nu clipeste si nicinu apare draiver Ori cum sint bucuros ca am intrat pe site si am descoperit un recuperator altul decit recuva Sa ai o zi buna Daca vreti trimite informati cu noutati pe adresa mea

  • georgwe
   0
   02 Oct 2014 09:14:29

   Salut varariu,te rog frumos sa-mi spui care este acel soft recuperator,care recupereaza date de pe un stick care nu mai functioneaza,pe ce sait il gasesc?cum se numeste softul? Multumesc frumos.

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.