[VIDEO] A fost lansat Windows Phone 8! Vezi ce optiuni interesante are!

Report
blog

Microsoft a anuntat astazi lansarea Windows Phone 8 in 180 de tari, in 50 de limbi. WP8 se dovedeste a fi cea mai spectaculoasa versiune a platformei pentru mobile, insa are bineinteles si dezavantajele ei: nu este compatibila pe dispozitivele WP7 deja existente(nici macar cu seria Lumia), stire ce nu va fi placut auzita de catre utilizatorii curenti Mango. Insa Microsoft spera ca acestia sa treaca cu vederea aceasta incapabilitate de indata ce vor vedea cate optiuni extraordinare alcatuiesc Windows Phone 8. Deasemenea, utilizatorii Mango nu au fost uitati de Microsoft, care le-a livrat varianta Windows Phone 7.8.

Cateva din optiunile interesante pe care le contine WP8 sunt:

Noul ecran de start

Amandoua versiunile Windows Phone 8 si Windows Phone 7.8 vin cu un nou ecran de start, in care utilizatorii isi pot personaliza tile-urile cum vor ei, ba chiar le pot redimensiona individual(exista 3 dimensiuni). Pentru a vedea cu ochii tai exact ce se poate face pe ecranul de start poti urmari filmuletul de mai jos.

Portabilitatea aplicatiilor Windows 8

Din moment ce Windows 8 si Windows Phone 8 folosesc acelasi "nucleu", programatorii nu vor depune prea mult efort pentru transpune aplicatiile de pe o platforma pe alta. Imagineaza-ti cum ar fi sa rulezi toate jocurile de pe PC pe telefon! Din acest motiv WP8 conditioneaza ca specificatiile hardware-ului sa fie foarte ridicate.

Cea mai grozava platforma de gaming mobila

Multumita combinatiei dintre displayul WVGA (720p plus), cel mai superior GPU si procesoare multicore, Windows Phone 8 va fi perfect pentru gameri

NFC (Wallet)

Cu ajutorul hardware-ului NFC din Windows Phone 8, tu vei putea sa pastrezi toate chitantele intr-un singur loc, in timp ce poti sa iti folosesti telefonul ca un card de credit. Oricand doresti initierea unei plati, telefonul tau va deschide Wallet Hub si te va intreba care este PIN-ul.

Internet Explorer 10

IE10 este cel mai securizat browser web pentru WP. Acesta suporta SmartScreen, prin care vei primi alerte atunci cand intro pe websiteuri cu virusi sau  inselatorii de tip phishing.

Nokia Maps

WP8 vine integrat cu Nokia maps, chiar si in dispozitivele care nu sunt Nokia. Hartile Nokia sunt cu mult mai detaliate decat cele de la Bing, si vor oferi oferte de shopping pentru useri si ii vor notifica atunci cand exista o oportunitate pentru ei in vecinatate.

Multitasking

Asadar, Android-ul nu va mai fi singura platforma pentru smartphone-uri care se proclama a fi o platforma multitasking adevarata. Windows Phone 8 va avea si el aceasta caracteristica si astfel vei putea sa deschizi mai multe aplicatii in acelasi timp, ce vor rula in background.

HUB-ul destinat companiilor

 

Exista un lucru care face ca WP8 sa fie buna si la altceva, nu numai la gaming: business. Cu ajutorul Hub-ului pentru companii, orice organizatie poate sa isi seteze un grup al sau in care sa updateze persoanele din grup despre un subiect anume sau sa notifice membrii grupului despre takurile pe care le-a setat compania.

Audible

Microsoft a batut palma cu Audible pentru a imbunatati indentificarea prin voce a WP8 si capacitatile de vorbire. Aplicatia va fi disponibila si pentru utilizatorii Mango Windows Phone 7.5, iar in WP8 va fi integrat din fabrica.

Lista de optiuni nu este completa, iar WP8 este aproape ca un nou siste de operare, nu doar un simplu update. Urmatoarea versiune de Windows Phone 8 va avea o gramada de aplicatii si multe alte optiuni.

Crezi ca Microsoft va reusi sa ajunga aproape de nivelul  Apple si Google pe piata dispozitivelor mobile?

Sursa: addictivetips

nerezolvat
Stiri IT 21 Iun 2012 08:59:10 0 raspunsuri 275 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.