Fa update la Windows sau risti sa pierzi tot!

Report
blog
Fa update la Windows sau risti sa pierzi tot!

Microsoft a lansat astazi un patch pentru toate versiunile de Windows la care ofera support pentru a rezolva o grava problema, veche, se pare, de 15 ani! Acest bug permitea preluarea controlului PC-ului de catre o persoana din exterior prin intermediul unui domeniu Active Directory.

 

Eroarea, denumita "Jasbug", a fost gasita in ianuarie 2014 de compania Jas Advisors si se pare ca a fost una grava, deoarece a durat un an rezolvarea ei. Cercetatorii sustin ca orice computer conectat la o retea Active Directory este susceptibil sa fie infectat. Odata infectat, atacatorul preia complet controlul asupra calculatorului, putand instala programe si crea noi  utilizatori.

 

Update-ul este disponibil acum pentru download prin Windows Update, insa Microsoft recomanda administratorilor de retea sa acceseze pagina de support pentru a intelege mai bine problema si a aplica solutia eficient.

Cu toate ca PC-urile de acasa nu sunt la fel de interesante pentru hackeri, ar fi indicat sa faceti update-ul cat mai repede posibil pentru a evita eventuale neplaceri.

O atentie deosebita celor care ruleaza Windows Server 2003! Acest bug nu se poate rezolva pentru acest sistem, deoarece nu exista o arhitectura integrata prin care sa se poata repara problema, asa ca ar fi bine sa va ganditi la o alternativa pentu Windows Server 2003, mai ales ca Microsoft va sista supportul in cateva luni.

Stay safe!

rezolvat
Stiri IT 11 Feb 2015 00:00:00 0 raspunsuri 2630 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.