Invata cum poti maximiza viata bateriei Android-ului tau

Report
blog

Esti frustrat de faptul ca bateria gadgetului tau favorit se descarca prea repede? Incearca aceste mici smecherii pentru a prelungi viata bateriei smartphone-ului sau a tabletei tale.

Aproape toate componentele dispozitivului tau cu Android au o capacitate din ce in ce mai mare, de la ecran, procesoare pana la antena. Insa o singura componenta ramane in urma de fiecare data: bateria.

Ai mai jos un mic ghid in care vei afla cum poti maximiza viata bateriei dispozitivului tau.

 

Multitasking

Cea mai minunata caracteristica a unui smartphone cu Android este faptul ca poti rula mai multe aplicatii in acelasi timp.

Dezavantajul rularii aplicatiilor in acelasi timp este acela ca bateria se consuma foarte repede. In piata Android vei gasi multe managere de aplicatii, dar cea mai eficienta metoda este aplicatia tip manager deja instalata pe smartphone-ul tau.

Intrand in meniul cu setari poti vedea aplicatiile care ruleaza si cat de mult consuma. Pentru a vedea aceasta lista intra in meniul cu setari, iar apoi acceseaza “applications.”

Dupa care alege „manage applications”. Inchide aplicatiile pe care nu le folosesti sau pe cele care consuma foarte mult, alegand numele aplicatiei respective si apasand pe butonul „Stop”.

Daca detii un dispozitiv cu Android de la HTC, Motorola sau de la Samsung, cu siguranta ai o varianta personalizata a aplicatiei de tip manager instalata. Spre exemplu, dispozitivul de la Samsung TouchWiz are un widget ce iti arata cate aplicatii ruleaza si iti permite sa inchizi fiecare aplicatie individual sau pe toate odata.

Utilizand aceste aplicatii de tip manager te asiguri ca nu ruleaza aplicatii in background care consuma baterie degeaba.

   

Preia Controlul!

O „metoda” sigura prin care viata bateriei se scurteaza este sa lasi componente harware conectate, cum ar fi GPS-ul sau Bluetooth-ul. Acestea trebuie pornite doar atunci cand ai nevoie.

Aproape toate noile smartphone-uri cu Android (versiunea 2.1 sau mai mare a Androidului) au un widget denumit “power control.” Destinatia acestuia este de a salva cat mai multa baterie.

Acest widget este foarte folositor si permite pornirea sau oprirea Wi-Fi-ului, Bluetooth-ului, GPS-ului si a Sync-ului cu atingerea unui singur buton. De asemenea prin acest widget poti reduce luminozitatea ecranului.

Din pacate, in cazul in care smartphone-ul vine cu un skin personalizat, este posibil ca widgetul „power control” sa nu fie inclus in dispozitiv, dar ar trebui totusi sa aiba un widget asemanator.

Unele dintre noile telefoane 4G au si un comutator 4G de comutare pentru a opri sau porni antena 4G.

   

Inchide ecranul

Acest sfat va fi de ajutor celor care detin dispozitive cu ecran AMOLED (cam toate dispozitivele produse recent de Samsung au ecran AMOLED). Nu va voi explica in detaliu ce semnifica un ecran AMOLED. Important e sa stii ca acest tip de ecran nu consuma baterie atunci cand afiseaza pixeli negri.

 

In concluzie,

Sistemul de operare Android poate fi un consumator de energie foarte mare daca este lasat nesupravegheat. Cu toate acestea, oprind aplicatiile pe care nu le utilizezi si pornind Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul sau GPS-ul doar cand ai nevoie, vei fi impresionat cat de mult va tine bateria dispozitivului tau.

  Sursa: Digitaltrends.com  

Tu ce sfaturi ai putea da pentru maximizarea bateriei unui dispozitiv cu Android?

 
nerezolvat
Sfaturi IT 10 Aug 2012 07:21:37 3 raspunsuri 697 vizualizari

Raspunsuri ( 3 )

  • Copil Rau
   0
   17 Apr 2012 14:27:44

   1. Renuntarea la optiunea de update automat a softurilor instalate. 2. Utilizarea unui kill task manager care sa omoare procesele indicate si active la intervale scurte de timp. 3. Utilizarea de planuri power individualizate care sa treaca telefonul in anumite paliere orare pe silent, sau noaptea pe mod avion, etc 4. Renuntarea la aplicatiile mari consumatoare de resurse sau care "se baga in seama" din cand in cand si pornesc singure. La fiecare din ele exista alternative. 5. Lumina, contrastul si volumul la valori adecvate 6. Dezinstalat in masura in care e posibil a unor mizerii gen update maps,gmail, etc Mai sunt si altele dar cu astea se castiga 75-80% din consum

  • KillerBee
   0
   24 Aug 2012 11:02:18

   Super Cool!

  • Petre
   0
   11 Iun 2013 10:15:19

   Foarte bune sfaturi! Am mai putea trece si modul retea pe 2g atunci cand nu avem nevoie de internet de mare viteza disponibil pe sim. mareste durata de viata cam cu 20 la suta.

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.