Captureaza poze HDR pe iPhone si pe Android

Report
blog
Chiar si persoanele care nu sunt specializate in fotografie vor putea idetifica pozele HDR. Aceste poze au culori saturate, un contrast mare si un aspect aproape de ireal. La prima vedere vei crede ca realizarea acestor fotografii este foarte dificila, insa dupa ce vei citi acest articol vei vedea ca este mult mai usor decat pare.     Mecanismul acestui tip de fotografiere, HDR, sau "high dynamic range" este foarte simplu: o imagine este captata de 3 ori in diferite nivele de expunere si apoi vor fi suprapuse pentru a crea poza. Pozele HDR de cea mai buna calitate sunt surprinse cu camere dSLR si apoi editate in programe precum Photoshop, insa daca ai un smartphone cu o camera buna vei putea crea poze HDR in cateva secunde. Afla mai jos cum:  

HDR pentru iPhone

Cu smartphone-ul tau iPhone 4 sau iPhone 4S, pozele HDR se fac foarte simplu, deoarece aceasta optiune este adaugata in software-ul telefonului din fabrica. Deschide camera si atinge optiunea Options -> HDR on. Acum, pregateste-te sa capturezi imaginea, atinge ecranul pentru a focusa exact obiectele dorite si apoi atinge butonul care va crea poza.
Este foarte important sa tii dispozitivul nemiscat. Dupa ce vei captura poza, vei vedea 2 imagini in albumul tau foto: o poza normala si una HDR. Daca ai o varianta mai veche de iPhone vei avea nevoie de o aplicatie pentru a face asemenea poze. O astfel de aplicatie se numeste Pro HDR si costa 1.99 $.   HDR pentru Android Smartphone-urile cu Android nu au optiunea HDR implementata din fabrica, insa cu ajutorul aplicatii Pro HDR valabila si pentru Android, vei putea face poze extraordinare HDR in cateva secunde.  

Cand ar trebui sa utilizezi HDR?

Acest mod de fotografiere este utilizat atunci cand se surprind peisaje din natura sau peisaje urbane., in care exista o gama de culori care pot "iesi din poze" cu ajutorul optiunii HDR.
De asemenea acest mod este foarte practic de folosit atunci cad, spre exemplu vrei sa fotografiezi un obiect dintr-o camera, unde lumina nu este suficienta. Astfel vei fi nevoit sa utilizezi blitzul,insa unele culori vor fi deveni foarte spalacite sau chiar vor disparea de tot. In aceasta situatie ar fi o idee foarte buna sa utilizezi modul HDR.
Chiar daca vei avea de doua ori mai multe poze cu modul HDR activat, sunt sigur ca vei fi incantat de faptul ca poti opta intre poze normala si cea HDR.  

Ai incercat pana acum modul HDR?

   
nerezolvat
Sfaturi IT 19 Apr 2012 14:14:18 0 raspunsuri 1494 vizualizari 1

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.