Poti slabi cu ajutorul jocurilor video? Afla raspunsul!

Report
blog

Te-ai intrebat vreodata daca participarea la jocurile video poate duce la arderea caloriilor ?

Becky Worley, editor Yahoo,  a facut un experiment pentru a vedea daca jocurile video sunt mai eficiente decat  alergatul in lupta cu kilogramele in plus.   Durata experimentului este de 20 de minute pentru fiecare “proba fizica” in parte, in timpul careia se foloseste un monitor pentru puls ce are optiunea de numarare a caloriilor arse.  

Alergatul vs. XBOX Kinect vs. Wii

  Jocurile pe XBOX Kinect  folosesc un senzor de miscare pentru a-ti folosi tot corpul. Astfel poti sari peste obstacole, poti lovi cu mainele si picioarele, te poti apleca, poti merge la pas, poti boxa sau arunca diverse obiecte. Toate aceste actiuni ale corpului tau vor controla personajul din joc.  

Alergatul

Becky a alergat timp de 20 de minute si a ars 259 de calorii, avand pulsul de 153 de batai pe minut.  

XBOX Kinect :

  Pentru acest experiment au fost alese 2 jocuri foarte antrenante:  

1. Kinect Dance Central 2

  Aceasta versiune a jocului ofera diferite moduri de antrenament ritmic care sunt foarte distractive (antrenament de incalzire, antrenament care te face sa transpiri sau unul de viteza). In 20 de minute de dansat pe ritmurile stabilite de joc, Becky a ars 251 de calorii.  

2. Kinect Adventures

Cu jocul Adventures trebuie sa fii atent la obstacole asa ca esti nevoit sa faci miscari rapide, sa fii mereu atent si incordat pentru a castiga rundele. In acest timp, Becky a ars 216 calorii cu un puls mediu de 142 batai pe minut, fara sa isi dea seama cand a trecut timpul. Tipurile de activitati din cadrul jocului  au urcat pulsul la 172 de batai pe minut, exact ca la un sprint.  

Wii:

  Cel mai antrenant si cel mai nou joc  Wii este Wii Sword Fighting . In timpul jocului pulsul a ajuns la 124 batai pe minut si au fost arse 149 de calorii   Daca vrei sa faci miscare cu acest joc trebuie sa tii amanadoua mainele pe controler, ceea ce e cam greu, pentru ca este mai comod sa tii controler-ul cu o singura mana pentru acelasi efect in cadrul jocului.     Rezultatul experimentului:   Daca vrei sa te distrezi in timp ce scapi de kilogramele in plus, joaca Kinect Dance Central 2 sau Kinect Adventures. Acestea se apropie ca eficienta de simplul alergat, insa in timp ce te “antrenezi” cu Kinect  vei avea parte de multa distractie, chiar si alaturi de familie sau prieteni!   Jocurile Wii s-au dovedit a fi prea sarace in miscarile intregului corp si dupa un timp devin chiar plictisitoare. Activitatile Wii nu le intrec pe cele Kinect nici macar la nivelul de distratie.  
nerezolvat
Tutoriale 16 Ian 2012 09:52:27 1 raspunsuri 911 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

  • Ela
   0
   24 Ian 2012 05:25:20

   Your Shape iti numara caloriile pe care la dei jos prin jocuri. Si-au aparut mai multe jocuri Kinect acum pe nisa asta de Fitness/s;abit.

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.