Invata totul despre Facebook Timeline! (III) Customizeaza-ti profilul la maxim

Report
blog

Daca  ai activat Timeline  iti explicam in acest articol alte optiuni care sunt foarte utile pentru a-ti putea personaliza cat mai bine profilul.

Vizualizeaza postarile ascunse sau adauga-le la Timeline

 

Noul profil in format Timeline afiseaza toate lucrurile postate in ordinea in care s-au intamplat, in ordine cronologica. Astfel postarile cele mai recente vor fi tot timpul primele. Misteriosul algoritm de la Facebook alege ce sa fie afisat si ce va fi ascuns din continutul layoutului (deoarecere nu toate postarile se potrivesc in formatul Timeline). Poti vedea postarile ascunse dand click pe punctul singuratic de pe linia cronologica din mijlocul layoutului, sau poti adauga o postare la Timeline facand click cu mouseul pe linia cronologica exact unde doresti. Astfel poti adauga un status, o fotografie, un loc vizitat sau un eveniment din viata ta.

Parcurge linia ta cronologica (Timeline-ul)

 

Poti parcurge linia cronologica facand scroll in susul sau in josul profilului, sau mai usor, selectand anul dorit.

 

Ascunde postarile din Timeline

 

Atunci cand vei trece la noul format de profil, pe linia cronologica vor fi afisate toate postarile tale vechi. Cu siguranta nu vrei sa mai pastrezi multe dintre acestea si vei dori sa le ascunzi de ochii privitorilor, asa ca poti da click pe butonul mic cu un icon in forma de creion din coltul dreapta sus al postarii. De aici poti alege sa ascunzi si chiar sa stergi postarea.

 

Personalizeaza asa numitele Favorite Boxes

 

Imediat sub poza principala a profilului (care este denumita cover photo), langa poza de profil si informatiile tale de baza sunt favorite boxes. Aceste spatii le poti personaliza cum doresti tu, in afara de spatiul cu Prieteni sau cel cu Poze. Incearca sa dai click pe butonul mic cu o sageata indreptata in jos de langa aceste spatii, iar apoi click pe butonul cu icon in forma de creion. Asa vei putea sa modifici ordinea acestor "cutii" sau le poti ascunde pe toate. De asemenea poti adauga alte spatii in care sa afisezi o harta, numarul de subscriberi pe care ii ai, etc.

 

Modifica informatiile albumelor cu fotografii

 

Pentru noul layout de profil poti modifica informatiile albumelor tale cu fotografii, mergand cu cursorul peste ele si dand click pe butonul cu icon in forma de creion. De aici poti schimba data albumului si poza principala care reprezinta coperta albumului.

 

Ce reprezinta Feature Items

 

Daca vrei ca o postare sa iasa in evidenta pe linia cronologica trebuie sa te duci cu cursorul peste aceasta si apoi sa apesi pe butonul cu icon in forma de stea. Aceasta actiune duce la marirea spatiului in care este afisat postul cuprinzand ambele coloane in Timeline, nu doar pe partea din dreapta sau cea din stanga.

 

Vizualizeaza Activity Log

 

Aceasta optiune, Activity Log, iti permite sa revizuiesti si sa alegi ce si cine sa vada ce ai postat tu pe Facebook. Aici vei putea sa vezi absolut toate postarile tale din vechiul profil, mai putin cele sterse.

 

Odata ce ai intrat in pagina Activity Log, poti sa personalizezi ce iti va aparea pe linia cronologica. In functie de tipul de postare poti alege ce vrei sa stergi sau doar sa ascunzi de ochii vizitatorilor. Pentru a-ti fi mai usor sa te plimbi prin toate elementele da click pe butonul “All” situat in partea dreapta sus.

Asa cum am mai precizat si in celelalte articole, vei avea un timp de 7 zile de la activarea noului tip de profil, in care poti sa il personalizezi.

Ai ratat primele parti ale acestui articol? Nici o problema!

Poti citi prima parte:  Invata totul despre Facebook Timeline! (I)

si

a doua parte: Invata totul despre Facebook Timeline! (II) Cum sa scapi de reclame si cum sa ai un Cover Photo admirat de toti

    Sursa: tech-pr0n.wonderhowto.com
nerezolvat
Tutoriale 04 Feb 2012 13:06:33 1 raspunsuri 2020 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

  • Victor Stanescu
   0
   05 Feb 2012 18:43:05

   Fain post, inca unmic ghiduletz despre noul timeline si cum sa il folosesti in mod "responsabil" pentru a nu avea surprize neplacute: http://www.vectorash.ro/facebook-timeline-guide/

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.