Invata totul despre Facebook Timeline! (I)

Report
blog

In curand, profilul utilizatorilor care au evitat pana acum activarea Timeline-ului va fi updatat automat cu noul format.

Inainte de a activa Timeline-ul pe profilul tau, trebuie sa fii constient de mai multe lucruri. Mai jos ai cateva sfaturi despre cum sa te pregatesti pentru intampinarea noului design.

Postarile  tale sunt vizibile necunoscutilor?

In locul formatului tip wall, noul Timeline pune la un loc tot ceea ce ai facut pana acum pe Facebook in ordine cronologica, mai exact informatiile pe care le-ai mentionat in profilul tau, pozele uploadate, tot ceea ce „iti place” (la care ai dat „Like”), orice aplicatie Facebook pe care o utilizezi si chiar si o harta pe care sunt insemnate locurile in care ai fost si toate postarile scrise.

Problema majora este ca Facebook s-a concentrat sa faca cat mai publice datele tale. Acum, daca ai cumva setat ca ceea ce postezi sa fie Public(optiune default) si uiti sa schimbi vizibilitatea doar pentru prieteni, atunci toata lumea va vedea ce ai postat.

De aceea e foarte important sa va uitati cum arata profilul sub forma Timeline, ca si cum altii s-ar uita asupra lui. Astfel, vei remarca ce mai trebuie modificat sau ce nu arata bine, ce postari apar sau nu vizibile necunoscutilor.

Pentru a incerca sa vizualizezi profilul tau (Timeline) precum un necunoscut, da click pe iconul in forma de "roata dintata" de sub poza mare de profil, in partea dreapta, apoi selecteaza View As. De aici vei putea sa vizualizezi profilul tau public. Pentru a fi sigur ca postarile tale vechi sunt vizibile doar prietenilor, da click pe butonul- sageata din coltul dreapta sus al profilului tau. Apoi, mergi la Privacy Settings, selecteaza Limit the Audience for Past Posts, dupa care da click pe Manage Past Post Visibility si selecteaza Limit Old Posts. De asemenea, poti sa te joci cu vizibilitatea fiecarei postari, dand click pe butonul in forma unui creion din partea de dreapta sus al postarii.

Facebook vrea mult mai multe informatii de la tine

O alta chestie interesanta pe care o poti face in noul layout este de a crea evenimente in trecut, chiar pana in ziua nasterii. Astfel vei putea asambla un album online al intregii tale vieti.

Daca nu stii ce lucruri sa adaugi, Facebook are o gramada de idei. In cadrul Timeline-ului poti da click pe Life Event din bara de status si vei fi rugat sa iti categorisesti postarea in una dintre capitolele: Work & Education, Family & Relationships, Home & Living, Health & Wellness sau Travel & Experiences.

In fiecare categorie ai mai multe sugestii, spre exemplu in categoria Home & Living vei putea alege intre: Moved, Bought a Home, Home Improvement, New Roommate, New Vehicle sau Other Life Event.

De ce Facebook cere atat de multe informatii? Singurul motiv este de a targeta foarte bine reclamele!

  Citeste maine partea a doua si afla cum poti ascunde reclamele si cum sa adaugi un cover photo.  
nerezolvat
Tutoriale 01 Feb 2012 10:01:45 1 raspunsuri 622 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

  • dezmembrari auto
   0
   01 Feb 2012 16:53:03

   prea multe informatii personale, cer !

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.