Cum poti sa creezi stick USB bootabil cu Linux in 3 pasi simpli

Report
blog

Cred ca un stick USB este cel mai util dispozitiv pe care il poate detine o persoana. Cu el poti face backup datelor tale, poti transporta fisiere de dimensiuni mari, poti salva un PC afectat de malware si chiar sa rulezi un intreg sistem de operare.

Vei afla mai jos cum vei putea crea o varianta de Linux bootabila pe stickul tau USB, urmand 3 pasi simpli.

Totul se va face atat de usor, cu ajutorul programului utilitar open-source denumit UNetbootin.

   

Partea frumoasa a acestui instrument este faptul ca face singur absolut tot. Trebui doar sa downloadezi si sa rulezi programul, iar apoi selectezi distributia de Linux (versiunea de Linux) pentru download, sau daca ai deja una, selecteaza fisierul ISO. Cred ca cel mai usor e sa lasi programul sa downloadeze distributia de Linux, pentru ca dupa ce face downloadul, il copiaza automat pe stick si il transforma in drive bootabil.

Daca nu ai mai folosit acest sistem de operare, iti recomandam sa folosesti Ubuntu.

Restarteaza PC-ul, avand stickul conectat si gata! Linux-ul ar trebui sa ruleze.( este posibil sa fii nevoit sa umbli putin la setarile din BIOS pentru ca PC-ul sa booteze de pe stick).

Trebuie sa stii ca aceasta rulare a sistemului de operare Linux nu va suprascrie nimic de pe hard-disk, ci va rula exclusiv de pe stick. Cand vrei sa incetezi sa il folosesti, va trebui, pur si simplu sa inchizi PC-ul si sa scoti stickul din USB, iar apoi PC-ul  va boota normal din Windows.

Afla si cum se face un stick bootabil cu Windows 7!

Ai incercat pana acum sa te joci cu vreo distributie de Linux?

nerezolvat
Tutoriale 20 Apr 2012 09:05:23 0 raspunsuri 4684 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.