Configurare Parental Control in Windows 7 - mai important decat ti-ai imaginat vreodata!

Report
blog
Ai nevoie sa blochezi anumite aplicatii pentru anumite persoane care utilizeaza calculatorul tau? Vrei ca odrasla ta sa nu poata folosi calculatorul inainte sa isi rezolve temele? Vrei sa setezi ce fel de jocuri are voie copilul tau sa joace pe calculator? Vrei sa fii sigur ca nu acceseaza anumite site-uri, cum ar fi cele Porno sau cele cu virusi? Configureaza-ti Windows-ul 7 astfel incat sa poti lasa copilul singur la calculator fara sa iti faci griji.   Pentru a putea configura Parental Controls, va trebui sa detii contul de administrator pentru calculator. Inainte sa incepi, aigura-te ca fiecare user/persoana cui vrei sa ii setezi Parental Controls are un cont standard deoarece doar unui cont standard pot fi aplicate aceste setari.   1. Apasa pe butonul Start si da click pe Control Panel   2. Dupa ce s-a deschis Control Panel, da click pe All Control Panel Items   3. Acum vezi toate optiunile din Control Panel. Da click pe Parental Controls Daca iti va aparea o fereastra unde ti se va cere parola de administrator sau confirmarea, completeaza si cofirma. 4. Da click pe contul ale carui setari vrei sa le modifici (Exemplu: Click pe contul  Child)   5. Click pe  On, enforce current settings   6. Odata ce ai accesat panoul de configurare pentru contul selectat, vei putea modifica urmatoarele optiuni:

6.1 Time limits. Click pe Time Limits (Perioadele de timp in care se poate loga userul la calculator) Prin aceasta optiune poti preveni statul pana tarziu la calculator sau in orele in care trebuie facute temele. Aceste intervale se pot seta pe fiecare zi in parte, in functie de programul pe care vrei sa il faci copilului.

6.2 Games. Click pe Games. Poti controla accesul la jocuri, selectand tipul de continut pe care vrei sa il blochezi si selectand tipul de joc blocand anumite rating-uri sau selectand exact jocul pe care vrei sa il blochezi.

 Poti specifica ce fel de joc se poate juca. Click pe Set game ratings si bifeaza ce rating-uri vrei sa blochezi.

6.3 Blocheaza sau permite accesul la anumite jocuri specifice

  7. Blocheaza sau permite accesul la anumite aplicatii. Click pe Allow or block specific programs din fereastra User Control. Selecteaza optiunea  Child can only use the programs I allow si bifeaza programele pe care vrei sa le poata accesa si click pe Ok.   Click pe Ok pentru a salva modificarile facute la cont.   Acum, pentru a bloca accesul copilului tau la anumite site-uri, blocheaza cum ai invatat mai sus accesul la toate browserele de internet cu exceptia Internet Explorer, intra aici si downloadeaza Parental Control Bar pentru a limita accesul copilului tau la diverse site-uri.  

nerezolvat
Tutoriale 22 Noi 2011 14:15:18 0 raspunsuri 793 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.