[VIDEO] Protejeaza-te de radiatiile telefonului tau mobil cu aplicatia Android Tawkon

Report
blog
"Nu trece o zi fara sa auzim o noua stire despre pericolele din jurul nostru. Si astfel ne-am schimbat dietele, am inceput sa luam masuri in privinta poluarii aerului si devenim din ce in ce mai seriosi cand vine vorba de reciclat. Toate acestea le facem pentru a imbunatati mediul in care traim si astfel sanatatea noastra." spune Gil Friedlander, antreprenor si dezvoltator de aplicatii.

Friedlander a devenit foarte interesat de efectul negativ pe care il au radiatiile telefoanelor mobile.

Dupa ce a studiat diferite solutii hardware, Friedlander a descoperit ca telefoanele noastre au deja ceea ce ne-ar trebui pentru a ne putea proteja. In scopul de a reduce riscurile potential periculoase ale radiatiilor telefoanelor mobile, el a lansat Tawkon, o aplicatie care protejeaza utilizatori de expunerea la aceste radiatii.

Echipa tawkon a lansat la conferinta The Next Web din Amsterdam, noua lor aplicatie. "In interiorul sistemului de circuite al unui telefon am descoperit colectarea de informatii referitoare la radiatiile mobile facuta de anumite componente ale telefonului. Am descoperit cum sa retinem aceste informatii si am construit Tawkon", spune Friedlander. Aplicatia ofera alerte atunci cand nivelurile de radiatii cresc si iti va sugera sa faci o mica schimbare - se intampla cel mai des atunci cand incepi sa suni pe cineva sau cand esti deja in mijlocul unei convorbiri. De indata ce vei face mica schimbare ce ti-a sugerat-o aplicatia, Tawkon confirma ca nu mai esti asa de expus la radiatii si ca poti incepe sa iti utilizezi telefonul asa cum doresti.

   

Potrivit Friedlander, radiatiile pot aparea in functie de anumite conditii, cum ar fi minutele vorbite la telefon, unde si cum tinem telefonul, distanta dispozitivului mobil fata de relee, conditiile meteo, numarul de utilizatori dintr-o anumita zona si intensitatea semnalului retelei. Cele mai importante  doua sugestii pe care tawkon ni le ofera sunt schimbarea locatiei (va trebui sa te deplasezi cativa metri de locul unde te aflai si radiatiile pot scadea) si distantarea telefonului de ureche, utilizand un set cu casca Bluetooth.

Friedlander spune ca exista cateva incercari nereusite de aplicatii care incearca sa copieze tawkon, insa nici una nu este patentata si nici la fel de performanta. Recent, compania a fost recunoscuta de catre laboratorul Radio Frequency, lider in SUA si certificat FCC.

De ce nu exista nici o aplicatie tawkon pentru iPhone? Aplicatia Tawkon a fost respinsa din Apple Store deoarece aceasta " va crea confuzie utilizatorilor". In urma unei intalniri cu Apple, motivul respingerii a fost schimbat, acesta fiind o problema cu compatibilitatea a API-ului si in final  Steve Jobs le-a scris celor de la Tawkon 2 cuvinte: "No interest".

Conform echipei Tawkon, stim ca telefoanele mobile emit energie pe baza frecventei radio, care este o radiatie electromagnetica neionizanta care poate fi absorbita prin piele, mai ales in locurile cele mai apropiate de dispoztivul mobil.

Cand a fost intrebat ce studii exista facute pentru a ne ajuta sa intelegem mai bine efectele radiatiilor telefonelor mobile asupra sanatatii noastre, Friedlander a facut referinta la binecunoscutul studiu, denumit Cosmos, lansat in Europa in martie 2010. Acest studiu a fost facut pe aproximativ 250,000 de utilizatori de telefoane mobile cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Participantii acestui proiect au completat un chestionar cu intrebari refeitoare la sanatatea lor, tipul de viata pe care il duc, si bineinteles, tipul de telefoane pe care le-au utilizat pana in prezent.

 

Esti ingrijorat din cauza riscurilor la care te supui atunci cand utilizezi telefonul mobil? Tawkon este acum disponibil pentru download  in Google Play.

  [button link="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tawkon" type="icon" newwindow="yes"] Download Tawkon[/button]       Sursa: thenextweb    
nerezolvat
Stiri IT 27 Apr 2012 17:34:42 1 raspunsuri 414 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

  • KillerBee
   0
   24 Aug 2012 11:22:04

   Nu mi se pare cine stie ce, radiatile nu vor disparea duar cu o aplicatie Android pe care pariez ca tot o sa platim pentru ea!

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.