Tu semnezi Declaratia Libertatii Internetului? Afla care sunt cele 5 principii pe care se bazeaza aceasta declaratie!

Report
blog

Crezi ca Internetul are nevoie de protectie impotriva cenzurii si altor amenintari? Daca da, atunci te poti alatura sustinerii noii Declaratii a Libertatii Internetului.

Lansata de catre o coalitie formata din grupuri mari de site-uri web, dar si de persoane individuale, Declaratia Libertatii Internetului este punctul de start al unui proces menit sa pastreze internetul liber si deschis.

Unul dintre site-urile participante in aceasta miscare, TechDirt, mentioneaza "Am vazut cum Internetul a fost atacat din diverse directii, si am constatat ca este timpul sa oprim acest lucru.Internetul este o platforma incredibila care dorim sa creasca si sa prospere, si prin urmare, s-a reunit o coalitie foarte mare pentru a crea acest document ca punct de plecare, in speranta de a demara o discutie mai ampla la care speram ca va veti alatura.".

Pana in acest moment, Declaratia Libertatii Internetului sustine urmatoarele 5 principii:

1. Expresiile :

Nu cenzurati Internetul.  

2. Accesul :

Promoveaza accesul universal prin retele rapide si pe care ni le putem permite.  

3. Deschiderea :

Pastreaza Internetul ca o retea deschisa in care toata lumea este libera sa se conecteze, sa comunice, sa scrie, sa vorbeasca, sa asculte, sa invete, sa creeze si sa inoveze.  

4. Inovatia :

Protejeaza libertatea de a inova si de a crea fara restrictii. Nu bloca tehnologii si nu pedepsi inovatorii pentru actiunile lor.  

5. Intimitatea :

Protejeaza intimitatea si apara abilitatea oricui de a controla datele proprii si dispozitivele pe care le utilizeaza.  

Persoanele care vor sa semneze petitia sau sa-si impartaseasca opiniile, o pot face pe nenumarate siteuri, cum ar fi TechDirt, Freepress, Accessnow si site-ul Declaratiei Libertatii Internetului.

Pana acum, declaratia si principiile sunt inca in stadiul de dezbatere, invitand oamenii sa discute problemele si sa-si ofere propriile opinii.

Grupurile din spatele acestei cauze isi doresc cu siguranta sa obtina puterea userilor si a site-urilor web pentru a putea face o schimbare la Washington, in lumina infrangerii SOPA de la inceputul anului acestuia.

Sursa: cnet

nerezolvat
Stiri IT 03 Iul 2012 09:08:28 0 raspunsuri 250 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.