Microsoft nu va mai oferi suport tehnic pentru Vista! Afla ce se va intampla de acum incolo si unde poti gasi ajutor!

Report
blog

Microsoft inchide sistemul de suport complet pentru Windows Vista in aceasta saptamana pentru a forta utilizatorii sa upgradeze sistemul la Windows 7. Compania nu va mai oferi suport tehnic pentru clientii care ruleaza Vista pe calculatoarele lor si nici nu va mai onora cererile de garantie, insa va oferi suportul de baza disponibil online, cunoscut ca Knowledge Base.

 

Clientii vor primi in continuare update-uri critice de securitate si vor avea optiunea de a plati pentru suport, fie pe incident, fie pe ora. Microsoft va scoate de tot din folosinta Windows Vista, insa nu stim exact cand. Chiar din octombrie 2011 acest sistem de operare nu se mai gaseste pe piata.

 

Declinul acestui sistem de operare nu ar trebui sa afecteze foarte mult utilizatorii, din moment ce calculatoarele lor suporta instalarea sistemului de operare Windows 7.

 

Insa sunt utilizatori care nu sunt pregatiti sa faca inca acest pas, astfel exista cateva optiuni. Aceste sugestii ii vor ajuta sa continue sa ruleze Vista fara nici o problema:

 

Obtine ajutor de la Microsoft – Cel mai bun suport pentru Vista va ramane cel oferit de Microsoft, chiar daca suportul gratuit a fost inchis. Mai poti rasfoi paginile cu documente pentru suport ale sistemului de operare Vista (Knowledge Base). Alta optiune ar si Microsoft Fix It, care scaneaza calculatorul si corecteaza problemele uzuale foarte usor.

Obtine ajutor de la vanzator – Cele mai multe magazine care au la vanzare si sisteme de operare au un departament tehnic care pot oferi si un astfel de suport. Asa ca merita sa incerci si aceasta varianta, apeland la echipa de suport al magazinului de unde ai cumparat sistemul de operare.

Obtine ajutor de pe internet – Pe internet exista o multime de companii si de resurse de unde poti obtine ajutor. Serviciile Support.com si cele ale 247Techies se conecteaza la calculatorul tau remote si pot gasi repede cauza problemelor.

Obtine ajutor de pe forumuri–Poti incerca forumurile care au o groaza de sectiuni dedicate problemelor de pe Windows Vista,  suportul bazandu-se pe ajutorul dat de ceilalti utilizatori. De asemenea exista un site construit special pentru Vista, denumit Vistaheads.

Asadar, exista o multime de locuri de unde poti obtine suport pentru Vista, insa cea mai buna solutie ar fi sa upgradezi sistemul. Nici nu va trebui sa astepti prea mult deoarece in aceasta toamna va fi lansat noul Windows 8.

 

Tu folosesti Windows Vista? Vei upgrada la Windows 7?

 
nerezolvat
Stiri IT 12 Apr 2012 10:28:13 0 raspunsuri 455 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.