Google va introduce modificari majore motorului de cautare

Report
blog

Google este pe cale sa introduca cele mai importante schimbari din istoria motorului de cautare. Pentru a ramane in fata competitorilor, Google va moderniza complet functia de cautare, conform The Wall Street Journal.

   

Amit Singhal, Google search executive, a anuntat ca noile cautari Google vor semana mai mult cu "modul in care oamenii percep lumea".

Primele modificari sunt asteptate in urmatoarele luni, dar schimbarea completa catre "noua generatie de cautari" va dura, probabil, cativa ani. Un purtator de cuvant Google a declarat pentru CNET faptul ca nu exista un dead-line pentru acest proiect si ca filosofia companiei este de a lansa noutatile atunci cand ele sunt gata.

Modernizarea consta in folosirea tehnologiei "cautare semantica", noutatea adusa fiind faptul ca rezultatele cautarilor vor reflecta mai mult entitati, persoane sau lucruri.

Spre exemplu, cei de la The Wall Street Journal anunta ca, acum, la cautarea cuvintelor "Lake Tahoe", rezultatele vor fi link-uri catre site-ul oficial si o harta, spre deosebire de viitoarele cautari, de dupa modernizare, cand rezultatele vor fi caracteristici importante ale lacului, incluzand locatia, altitudinea, continutul de sare, etc.

 Google practic construieste o infrastructura care va sta la baza multor aspecte ale motorului de cautare. Ideea este de a prezenta rezultate mai bune la cautari, folosind aceste entitati.

Vestea proastea pentru site-uri este faptul ca odata cu noua modernizare se va schimba si modul in care se va face optimizarea pentru Google (SEO), se vor modifica page-rank-urile si modeul de a promova site-uri (reclamele).

 
nerezolvat
Stiri IT 15 Mar 2012 11:14:34 1 raspunsuri 233 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.