Facebook a gasit inca o metoda de a-ti incalca intimitatea! Vezi cum!

Report
blog

Facebook, precum si alte retele sociale, supravegheaza chaturile userilor pentru a preveni orice activitate infractionala, notificand politia in cazul in care este detectat un astfel de comportament.

Procesul de supraveghere incepe cu scanarea chatului de catre un software care cauta cuvinte sau fraze suspecte, cum ar fi un schimb de informatii personale sau limbaj vulgar.

Software-ul acorda o mare atentie acelor persoane care au datele din profil suspecte, cum ar fi discordanta varstei. De asemenea programul ce scaneaza chaturile, a invatat sa caute in discutiile userilor cuvinte sau fraze folosite de criminali inclusiv pradatorii sexuali.

Daca software-ul gaseste o activitate suspecta va alerta angajatii din departamentul de securitate de la Facebook, care vor determina daca trebuie sau nu sa notifice politia.

Facebook crede ca daca nu are acces direct la discutiile chaturilor se poate exclude din a fi criticat ca incalca intimitatea userilor. Problema este ca nu stim nimic daca aceste discutii purtate pe chaturi si scanate de catre acest software sunt salvate permanent  pe undeva sau nu.

Facebook  conlucreaza cu autoritatile atunci cand este nevoie pentru a proteja utilizatorii sai. Chiar in luna aprilie, Facebook a ajutat politia din Boston oferindu-le printscreenuri cu postarile de pe wall, pozele si IP-ul loginului unui suspect de crima.

Sursa : mashable

Crezi ca Facebook face un serviciu public monitorizand chaturile userilor sau crezi ca se va ajunge la abuzuri din partea acestei retele sociale?

       
nerezolvat
Stiri IT 19 Iul 2012 20:01:53 1 raspunsuri 253 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

  • eseu
   0
   09 Aug 2012 22:18:27

   :)) amuzant se zice ca mass media este a 4-a putere in stat si eu cred ca niciodata nu ai sa creezi ceva ce nu poti controla si acolo pe undeva trebuie sa fie un server care are stocate conversatiile si toate detaliile profilului tau poate are salvate si pozele care tu defapt leai sters nu se stie niciodata ...poate intentia este buna dar cam ramai fara intimitate cu atatea intentii bune :))

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.