Conturi mail Yahoo compromise si parole sparte, o problema pe care Yahoo nu o poate rezolva?

Report
blog

Din ce in ce mai multi utilizatori de Yahoo mail descopera ca au conturile si parolele sparte, cu toate ca Yahoo anunta ca au fost reparate doua mari fisuri de securitate.

De cele mai multe ori, conturile sunt sparte pentru a trimite spam-uri catre toata agenda cu contacte, ceea ce nu e foarte placut. Mai ales daca printre acestea se gasesc si persoane cu care ai relatii profesionale. Aceste mailuri spam contin unul sau mai multe linkuri, care daca sunt accesate pot duce la spargerea contului de mail, asa ca nu da click pe nici un link dubios.

conturi yahoo mail compromise, parole sparte

Cum sa te feresti 

In primul rand, cand primesti un mail care contine doar un link, sau un link si cateva cuvinte in engleza, deja e dubios.  Urmatorul pas ar fi sa te uiti la sectiunea "To:", pentru a putea vedea daca a mai fost trimis si altor persoane. Daca gasesti un numar mare de destinatari, e aproape clara situatia si ar fi bine sa stergi acel mail si sa il anunti pe proprietarul acelui cont de mail ca i-a fost sparta parola.

Cum rezolvi problema

Cel mai simplu este sa schimbi toate informatiile legate de securitate ale contului, adica parola, intrebari de securitate,etc. Parola noua ar fi bine sa cuprinda macar 11-12 caractere, din care macar doua sa fie cifre, sa contina majuscule si chiar simboluri (@#$%^&*).

Cele mai noi escrocherii de pe Yahoo mail nu numai ca trimit spamuri la toata agenda, ci si sterg apoi contactele si blocheaza unele functuionalitati ale contului si posteaza un anumit numar de telefon pentru "asistenta" de la Yahoo, unde bineinteles se cere o taxa pentru consultanta. Ai grija sa nu cazi in aceasta plasa.

Cu toate ca se poate intampla sa ti se sparga parola si fara sa accesezi un link dintr-un spam, bine ar fi sa fii atent la ce se intampla cu contul tau de mail si sa ai o parola complicata, pentru a nu fi prada sigura hackerilor.

nerezolvat
Stiri IT 11 Mar 2013 13:07:29 2 raspunsuri 1079 vizualizari

Raspunsuri ( 2 )

  • daniela
   0
   13 Mar 2013 16:34:44

   mie mi s-a intamplat sa mi se blocheze un cont de yahoo de firma si pana in ziua de azi nu se poate recupera parola. nu stiu daca scriu la yahoo daca va vedea cineva rugamintea.

  • Grig
   0
   02 Apr 2013 06:00:11

   de ce sa mai folosesti yahoo cand exista gmail?

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.