Cine foloseste Linux Ubuntu si de ce

Report
blog

Ce intelege lumea cand aude Linux Ubuntu? Multi inteleg un sistem de operare folosit in special de hackeri, dar cei mai multi stiu ca e un sistem de operare foarte greu de instalat si de folosit.

   

Realitatea este alta, conform unui sondaj publicat de Canonical.com, care releva faptul ca utilizatorii Ubuntu (majoritatea tineri intre 25 si 34 de ani ) folosesc acest OS pentru munca si relaxare si ca il prefera datorita protectiei impotriva virusilor si pentru ca e open source. Interesant este faptul ca cei mai multi folosesc si Windows (77%) , dar prefera Ubuntu pentru ca e mai performant (46%) si are o interfata mai placuta (75%).

Totusi, o idee preconceputa despre Ubuntu ramane in picioare: doar baietii il folosesc. Asa e, din cei 20 000 de utilizatori care au completat sondajul, peste 96 % sunt de sex masculin, ceea ce le da de gandit creatorilor OS-ului.

Cat despre instalarea greoaie a sistemului de operare, aceasta s-a dovedit a fi un mit, deoarece 87% din utilizatori au declarat ca instalarea se face usor sau foarte usor.

Mi s-a parut, totusi, destul de interesant faptul ca 66% au declarat ca au instalat Ubuntu din curiozitate, fata de cei  doar 57% care au preferat Ubuntu pentru faptul ca nu exista virusi, sau cei 50% care au facut pasul spre Linux pentru ca nu erau satisfacuti de alte sisteme de operare.

Tu (de ce) folosesti Ububtu?  

 
nerezolvat
Stiri IT 03 Apr 2012 16:03:53 6 raspunsuri 1255 vizualizari

Raspunsuri ( 6 )

  • Diana Bocai
   0
   03 Apr 2012 16:37:28

   Eu nu am folosit Ubuntu, dar l-am vazut pe la alte persoane. Da , si ei tot din curiozitate l-au instalat. Eu ma multumesc cu win 7:))

  • Szasz Sebes Paul
   0
   03 Apr 2012 19:04:35

   Eu folosesc Linux Mint. Imi place deoarece nu am nevoie de antivirus, are solutie office incorporata, se instleaza usor. La inceput mi-a fost mai greu( dupa ani multi de Windows), dar acum e ok.

  • cristian
   0
   03 Apr 2012 21:04:05

   Eu folosesc Linux Mint pentru ca este gratuit, stabil si are foarte multe programe la indemana. Mitul cu: nu sunt virus pe Linux nu este adevarat, si pe Linux sunt virus dar mult, mult mia putin ca si pe Windows. Asa ca am un firewall si un antivirus instalat.

  • sidro
   0
   03 Apr 2012 21:21:32

   Cristian pacat ca esti praf. Antivirul se tine pt. Win, nu pt. linux. Ceea ce crez tu e un mit. Pe linux nu ai nevoie de antivir decat daca ai un Win in dual boot si vrei sa mai scanezi din cand in cand din linux. Sau faci devirusari pt. statii Windows.

  • XeNNo
   0
   04 Apr 2012 09:59:20

   Eu folosesc Ubuntu pentru ca e Ubuntu. E usor, rapid, liber de virusi, liber de tot felul de aplicatii de adware, spyware sau mai stiu eu ce ar trebui sa functioneze langa SO Windows. Acasa ruleaza doar Ubuntu ... si atat :D Apropo de devirusare ... chiar era ceva recomandat de catre cei de la MS legat de devirusare... ceva de genul : Pentru devirusare descarcati aceasta imagine (o distributie linux in Live CD) porniti calculatorul de pe CD si instalati acest antivirus faceti update-urile de semnaturi dupa care scanati partitiile de Windows. E multa multa munca nu?

  • stiatzik
   0
   07 Apr 2012 10:55:31

   fiecare sistem de operare are avantaje si dezavantaje, insa in mod cert nu exista un sistem de operare despre care poti spune clar "e cel mai bun".. si distributiile linux (care sunt foarte laudate vad) nu sunt atat de "perfecte" pe cum se prezinta.. totusi, un sistem open source, pe cat de frumos suna, este un sistem open source.. adica tot tipul de indivizi si-au bagat mana prin codul sursa si cine stie, ori l-au inbunatatit, ori l-au facut mai prost (exista si posibilitatea asta).. uitati-va la android spre exemplu.. este tot o distributie linux.. nu este deloc stabil, si deloc sigur (stiu despre ce vorbesc pt ca il utilizez zilnic)..

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.