Ar trebui sa facem si noi la fel? Universitatile MIT, Yale, Princeton si Stanford ofera cursuri online gratuit

Report
blog

In medie, un student ar trebui sa plateasca 55,600 de dolari pentru a se inscrie la Princeton, Stanford, Penn sau Michigan anul viitor. Insa acum exista posibilitatea sa te inscrii la cursurile universitatii dorite gratuit online. Toate cele 4 universitati vor participa la acest proiect.

Aceste scoli nu vor publica doar cursuri pe un site, precum MIT, Yale si University of California, ci vor exista evaluari, deadline-uri pentru proiecte, seminarii si chiar diplome, in unele cazuri.

"Tehnologia si mediul social s-au maturizat intr-un final, astfel incat suntem cu totii pregatiti pentru acest proiect" anunta Daphne Koller, cofondatoarea proiectului Coursera, asa cum se va numi platforma pe care se vor desfasura toate activitatile.

Aceasta mai adauga faptul ca "persoanele care vor participa la aceste cursuri nu au trait intr-un mediu in care nu exista internet si ca acestia simt ca pot primi o buna parte din educatie online."

Coursera a fost initial un experiment in cadrul departmanentului IT al Stanford, care a publicat online pentru persoane care nu erau studenti la Stanford o serie de cursuri. Studentii online au primit, la sfarsitul cursului, o scrisoare semnata de la profesor.

Amandoi fondatorii Koller si Andrew Ng au predat diverse cursuri in cadrul experimentului, la care s-au inscris intre 100 000 si 160 000 de studenti online la fiecare curs in parte. Ng anunta ca mai mult de jumatate din cei 160 000 de cursanti pe care i-a avut a incercat sa finalizeze cursul si 23 000 dintre ei au si reusit.

Acest proiect nu este singular, MIT lansand deja in luna martie cursuri online.

Studii recente reflecta faptul ca invatatul online poate fi la fel de performant ca cel clasic, in salile de clasa. Intr-un raport din 2009 bazat pe 50 de studii independente, Departamentul de Educatie American a descoperit ca studentii care au studiat online au avut rezultate putin mai bune decat studentii care au urmat cursuri normale.

Insa, cursurile online nu le pot inlocui complet si eficient pe cele clasice, pentru ca unele materii au nevoie de laboratoare, experimente si aparaturi pe care cursantii nu le-ar avea la dispozitie acasa, in fata calculatorului.

Ai vrea ca si universitatile romanesti sa ofere cursuri online gratuit?

nerezolvat
Stiri IT 19 Apr 2012 09:00:00 0 raspunsuri 286 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.