[Windows & Linux] Aduna-ti toate conturile de instant-messaging intr-un singur loc si chat-uieste confortabil cu prietenii tai!

Report
blog

Pidgin este un client grauit de instant-messaging care combina toate conturile tale de IM intr-o singura aplicatie. In loc sa rulezi diferiti clienti IM care de cele mai multe ori afiseaza o groaza de reclame si mananca si memorie, utilizeaza Pidgin. Toate contactele din fiecare retea vor fi combinate intr-o singura lista de prieteni, iar toate conversatiile pot fi de asemenea combinate intr-o singura fereastra cu taburi, sau multiple ferestre, cum preferi tu.

Pidgin se integreaza perfect cu sistemul tau si va rula in bara de jos a desktopului fara a fi nevoit sa tii deschis tot timpul vreo fereastra, iar imediat ce vei primi un mesaj iconul va flashui, atentionandu-te.

Conturile

Pidgin suporta o gama larga de protocoale. Vei gasi clasicele retele de IM, precum MSN (Windows Live Messenger), AOL Instnt Messenger, Yahoo si mai nou Facebook si Google Talk. Poti adaga oricate conturi doresti din fereastra Accounts.

Lista de prieteni

Pidgin afiseaza toate contactele intr-o singura lista de prieteni. Poti lua cu drag and drop contactele pentru a le repozitiona in diferite grupuri. Mai mult de atat, Pidgin include suport pentru gruparea unui contact - in cazul in care o persoana are mai multe conturi.

De asemenea poti asigna aliasuri prietenilor tai, spre exemplu poti asigna aliasul prietenului cu numele nume_prieten2012 in Alex. Astfel vei vedea in interfata Pidgin, aliasul.

Poti schimba foarte usor statusul din lista de tip drop down din partea de jos a interfetei. Asa cum au si messengerele cu care te-ai obisnuit, poti seta un status personalizat, iar Pidgin il va tine minte, si poate fi diferit in functie de contul de Yahoo, Facebook etc.

Chat-uirea

Cu Pidgin, conversatiile tale pot fi intr-o singura fereastra cu taburi sau poti seta ca fiecare conversatie sa fie vizibila in ferestre diferite. In cazul ferestrei cu taburi, le poti muta oriunde in ferestra, sau poti trage de ele pentru a face ferestre diferite.

Multe alte optiuni, inclunzand logurile si trimiterea fisierelor, sunt accesabile in meniurile dni partea de sus a ferestrei. Pentru a trimite un fisier poti lua cu drag and drop fisierul pana in fereastra.

Optiuni

Fereastra cu setari din aplicatia Pidgin iti da un control maxim asupra modului in care Pidgin merge.

Plug-ins

Plug-in-urile pot face o groaza de chestii interesante, spre exemplu plug-in-ul Psychic Mode te notifica atunci cand persoanele tasteaza un mesaj catre tine, chiar daca inca nu l-au trimis. Astfel le poti spune "Buna" inainte ca ei sa fi scris ceva.

Un alt plugin interesant este Autoaccept, prin care poti seta sa primesti automat fisiere de la prieteni deja selectati.

Buddy pounces

Te intrei ce este Buddy pounces? Ei bine, este o optiune integrata in aplicatie care este foarte flexibila si prin care poti seta sa iti apara un mesaj de notificare sau sa trimiti un mesaj automat atunci cand un contact devine online. Poti face o gramada de lucruri interesante, printre care sa deschizi un program presetat atunci cand o persoana anume iti trimite un mesaj.

Partea proasta la aceasta aplicatie, este faptul ca a fost dezolvatata foarte greu si optiunile de voce si video inca nu au fost puse in calcul. Desi ar fi fost o idee frumoasa si necesara sa contine si aceste 2 lucruri. Insa Pidgin suporta Google Talk Voice and video pe Linux. Oricum, Pidgin merge super bine si merita sa fie instalat in PC-ul tau!

Ce parere ai despre Pidgin? A devenit clientul tau preferat de IM sau ai cumva altul mai interesant? Spune-ne si noua!

Sursa: makeuseof

nerezolvat
Sfaturi IT 19 Iun 2012 08:29:19 0 raspunsuri 871 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.