Wikipedia se inchide! Vezi de ce si pentru cat timp!

Report
blog

Wikipedia este o enciclopedie general?, disponibil? pe Internet în mai multe limbi, având con?inut deschis tuturor, atât pentru utilizare cât ?i pentru dezvoltare. Este dezvoltat? prin colaborarea voluntar? a unui mare num?r de persoane ?i administrat? de funda?ia non-profit Wikimedia. Face parte din fenomenul recent numit Web 2.0.

Wikipedia se va inchide pentru 24 de ore (miercuri 18 ianuarie), astfel protestand impotriva proiectelor de lege din SUA privind pirateria online (SOPA), despre care fondatorul Jimmy Wales spune ca pun in pericol viitorul internetului.

Site-ul se va inchide la miezul noptii EST, adica la ora 7 AM in Romania. Timp de 24 de ore, pe site (varianta in engleza) vor aparea doar informatii despre SOPA (Stop Online Piracy Act) si PIPA (Protect Intellectual Property Act).

Acest protest nu este singular, mai multe site-uri participand la aceasta campanie in dezvoltare impotriva SOPA, printre care si reddit.com. Acum 2 luni, Facebook, Google, Yahoo!, Mozilla, LinkedIn, Twitter, eBay, AOL si Zynga au trimis o scrisoare comuna catre Camera Reprezentantilor a Statelor Unite ale Americii prin care isi exprimau ingrijorarea cu privire la proiectul de lege SOPA.

Contestatarii proiectului sunt pentru oprirea pirateriei online, dar sustin ca acest act nu va reusi sa o opreasca, ci va distruge site-uri precum retelele sociale si Youtube si va permite introducerea cenzurii online.

nerezolvat
Sfaturi IT 17 Ian 2012 11:23:43 0 raspunsuri 495 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.