Vrei sa stii care sunt cele mai antrenante jocuri de familie pe iPad? Afla acum!

Report
blog

Stai prea mult timp cu iPad-ul in brate de unul singur iar familia a inceput sa iti reproseze ca nu mai petreci timpul cu ei? Exista o modalitate de a-ti petrece timpul cu familia si cu noul tau iPad simultan: jocurile de societate pentru iPad!

Iti prezint 4 jocuri de societate care se pot juca si pe iPad: Monopoly,  Scrabble, Life si Ticket to Ride, care este preferatul meu, iar varianta pentru iPad este realizata foarte bine. Cu aplicatiile Monopoly si Ticket to Ride , dispozitivul iPad se comporta ca o tabla de joc in jurul careia jucatorii participa pe rand la actiune, asa cum ar face si la jocul din realitate.

Caracteristica jocurilor Scrabble si Life este Pass N’ Play in care tabla este orientata intr-o singura directie, iar iPad-ul trece pe la fiecare participant al jocului atunci cand ii vine randul.

Sunt de acord ca nu este acelasi lucru sa joci pe un dispozitiv iPad aceste clasice jocuri de societate , insa iPad ofera o reproducere interesanta.

Monopoly

Monopoly pe iPad arata si se comporta la fel ca jocul din realitate. chiar daca nici un jucator nu este fortat sa fie banca. In modul Tabletop, poti juca cu pana la 4 persoane. Ai putea plasa iPad-ul pe mijlocul mesei  pentru ca toti participantii sa isi poata gasi un loc in jurul dispozitivului. Daca exista mai mult de un iPad in casa, atunci poti seta un joc prin Wi-fi sau Bluetooth, folosind optiunea de a juca prin reteaua locala.

Pentru a incepe un joc, poti alege din clasicele piese Monopoly, cum ar fi jobenul, cainele, degetarul, etc, dar poti alege de asemenea si o Toyota Prius.

Poti selecta una dintre cele  cinci teme diferite si se pot modifica o serie de reguli ale jocului cum ar fi: participantii sa inceapa jocul cu proprietati, stabilirea unui timp maxim per runda si modificarea sumei pe care o primeste fiecare jucator la Pass Go.

Jocul de pe iPad simuleaza foarte bine jocul real, la fiecare tura jucatorul chiar “aruncand cu zarurile”.

Jocul va fi banca, asa ca atunci cand vei ateriza pe proprietatea altcuiva, plata se va face automat, iar suma este dedusa din totalul pe care il detii.

Schimbul de proprietati si construitul de case se face foarte simplu si punand degetul pe un grup de proprietati de pe tabla de joc poti afla probabilitatile ca ceilalti jucatori sa ajunga pe una din aceste proprietati cand le vine randul.

Fara tutoriale si probabilitati, un grup de patru jucatori poate termina un joc de Monopoly versiunea iPad in mai putin de o ora.

Daca jocul dureaza foarte mult si aveti alte chestii de facut, nu e nici o problema! Jocul se poate salva si cand aveti chef sa jucati din nou doar incarcati salvarea.

[button link="http://itunes.apple.com/us/app/monopoly-for-ipad/id405622181" type="big" color="green" newwindow="yes"] Descarca aplicatia[/button]      

Scrabble

 

Prin modul  Pass N’Play sau prin Wi-Fi sau Bluetooth pot juca Scrabble pana la patru persoane. De asemenea poti juca cu prietenii tai de pe Facebook, iar optiunea Party Play ii va lasa pe participantii la joc sa isi utilizeze dispozitivele iPhone ca un suport de piese Scrabble (cu ajutorul aplicatiei gratuite Scrabble Tile Rack).

Jocul se comporta ca cel din realitate: poti face schimb de piese cu ceilalti participanti sau  iti poti amesteca automat piesele. De asemenea poti sa consulti dictionarul, care are  o lista formata din cuvinte din 2 litere si poti obtine ajutor apasand optiunea Best Word care creeaza si plaseaza cel mai performant cuvant pe tabla de joc format din piesele tale.

[button link="http://itunes.apple.com/us/app/scrabble-for-ipad/id363306776" type="big" color="green" newwindow="yes"] Descarca aplicatia[/button]      

 The Game of Life

   

Life a fost unul dintre jocurile mele preferate in timpul copilariei. Imi placea mult aspectul tablei de joc, cu piesele turnate din plastic care creau topografia unui loc minunat si cu spinner-ul colorat ce era pozitionat in centrul tablei. Jocul Life pe iPad are spinner-ul exact la fel ca a celui din realitate, dar este un pic mai dificil sa vezi intreaga tabla pe dispozitiv. De aceea poti sa largesti imaginea pentru a vedea intreaga tabla de joc, dar in acest caz toate icoanele vor deveni cam mici. Modul default de a viziona jocul te tine prea aproape de actiune, si efectele animate ale masinii in miscare iti cam distrag atentia.

Daca nu te deranjeaza modul de joc mai lent atunci poti juca The Game of Life in 6 jucatori cu modul Pass N’ Pay.

  [button link="http://itunes.apple.com/us/app/the-game-of-life-for-ipad/id406233537" type="big" color="green" newwindow="yes"] Descarca aplicatia[/button]      

 Ticket to Ride

 

Ticket to Ride este un joc fantastic. Versiunea pentru iPad este exact ca jocul din realitate. Intreaga tabla de joc este vizibila pe ecranul iPad-ului, iar in cazul in care ai nevoie sa maresti o portiune a hartii pentru a vedea toata actiune mai in detaliu, trebuie doar sa ciupesti ecranul dispozitivului cu varful degetelor.

In jocul real, unul dintre participanti este nevoit sa se ocupe de amestecarea si impartirea cartilor de joc, dar in versiunea pentru iPad aceasta datorie nu mai exista, dispozitivul devenind creierul operatiunii.

Pentru jucatorii noi, aplicatia ofera tutoriale optionale, iar destinatiile fiecaruia  sunt evidentiate pe harta. Ca si in jocul din realitate, poti juca Ticket to Ride pe iPad in 5 persoane.

  [button link="http://itunes.apple.com/us/app/ticket-to-ride/id432504470" type="big" color="green" newwindow="yes"] Descarca aplicatia[/button]        

Tu ce joc de societate joci cu familia ta?

nerezolvat
Sfaturi IT 08 Ian 2012 09:26:34 0 raspunsuri 744 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.