Un nou malware ataca internautii! Aveti grija ce mailuri deschideti [Islamic Jihad.doc]

Report
blog
Un nou malware foarte destept a aparut pe internet sub forma unui document word cu numele "Islamic Jihad.doc". Aveti grija sa nu deschideti emailuri dubioase si mai ales sa nu downloadati atasamente suspecte.   malware-jihad  

Malware-ul numit Trojan.APT.BaneChant este o noutate prin prisma faptului ca se poate furisa foarte usor in calculatoarele voastre, chiar daca aveti antivirus. Aplicatia mai intai verifica daca exista input uman, asteptand trei clickuri sa fie apasate si ca mouse-ul sa fie miscat inainte sa atace, pentru ca mai apoi sa downloadeze o componenta ascunsa sub format ".jpg" de pe un link de tip ow.ly. "Ow.ly" in sine nu este periculos, acest site fiind o aplicatie online care scurteaza si cripteaza URL-uri. Insa link-ul din spatele ow.ly ascunde un program backdoor.

Dupa ce programul a fost executat, se va crea un fisier numit GoogleUpdate.exe in folderul  "C:ProgramDataGoogle2", care va rula de fiecare data cand calculatorul este pornit. De aici incolo, este foarte usor pentru hackeri sa iti fure informatiile de pe calculcator si chiar sa iti uploadeze  pe hard si sa execute alte fisiere.

Asa ca, dragi internauti, aveti grija ce atasamente downloadati.

Nu uitati si de celelalte pericole de tip malware care va pandesc la orice pas:

nerezolvat
Sfaturi IT 08 Apr 2013 12:12:31 5 raspunsuri 363 vizualizari

Raspunsuri ( 5 )

  • Adrian Pusca
   0
   12 Apr 2013 11:07:00

   Interesant numele fisierului. Iar e pus cu scopul de a irita spiritele.

  • Sorin V.
   0
   17 Apr 2013 11:44:00

   Dar cine descarca un atasament daca nu stie persoana de la care a venit email-ul

  • Stefan - GeekBlog
   0
   18 Apr 2013 17:17:19

   ?i cine descarc? un fi?ier numit islamic Jihad. Trebuie s? fii bebe pe net ca s? cazi în asemenea plas?. Sincer cine prime?te viru?i pe e-mail ?i-o fac cu mâna lor.

  • Igrec
   0
   25 Apr 2013 05:12:53

   use *nix!

  • fil
   0
   24 Iun 2013 08:15:10

   Virusii si troienii ne pandesc la tot pasul pe internet, bine ca nu fura informatii vitale din pc`ul nostru, nu sunt atat de puternice doar sa ne strice putin pc-ul.

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.