Top 10 cele mai bune aplicatii File Explorer pentru Android!

Report
blog

Un avantaj major ce il detin dispozitivele cu Android este abilitatea de a le folosi sub forma unui mediu de stocare cu optiunile de pe un desktop (fisierele se afla in foldere si poti naviga in ele). Pe Android, optiunile de stergere, copiere, mutare si redenumire nu sunt atat de restrictionate cum sunt cele de pe un dispozitiv cu iOS sau WP7. Stiu ca pe piata Android sunt o groaza de aplicatii prin care poti manageria fisierele si folderele de pe dispozitive, fie ele tablete sau smartphone-uri, asa ca iti voi prezenta mai jos cele mai bune variante din care o poti alege pe cea care iti va satisface toate nevoile:

 

1. Root Explorer

   

Root Explorer este cu siguranta cea mai populara si utila aplicatie aparuta pe piata. Aceasta aplicatie chiar daca nu este gratuita, merita incercata deoarece contine functii de baza personalizate: prin aplicatie se acceseaza sistemul de fisiere de pe un dispozitiv cu Android si se pot acorda drepturi de citire/scriere in cadrul acestor foldere. Parerea mea este ca orice dispozitiv Android care are access la radacina fisierelor, merita sa ruleze aplicatia Root Explorer. Vei descoperi cu siguranta, ca vei avea nevoie de aceasta aplicatie zilnic!

Download Root Explorer

2. File Expert

   

Interfata acestei aplicatii este extrem de user-friendly :), astfel te va incanta de la prima utilizare.

File Expert vine cu multe optiuni noi, pe langa simpla accesare a fisierelor de pe dispozitivul tau mobil, vei putea sa te conectezi prin serviciile de stocare cloud cum ar fi Dropbox-ul, Baidu Cloud si box.net, poti accesa servere prin FTp, poti share-ui poze sau alte fisiere prin Bluetooth, Internet si multe altele!

Pentru a impersiona utilizatorul, aplicatia ofera mai multe teme pentru a o personaliza. Poti downloada gratuit aceasta aplicatie din Play Store, insa daca vrei sa aiba si optiunile de a accesa fisierele din radacina dispozitivului, va trebui sa cumpreri varianta Pro.

Download File Expert

3. ES File Explorer

   

Boasting what is easily one of the finest user interfaces an Android file explorer can offer, ES File Explorer has a plethora of features to offer, including root access, for free. Access files over LAN, FTP, Bluetooth, Internet (box.net, Dropbox & Sugarsync), manage your apps or use it as a task manager, you name it, ES has got it! Oh, on a side note, you can theme up a few things in the UI as well.

Download ES File Explorer

4. MIUI File Explorer

   

Atunci cand vei deschide prima oara aceasta aplicatie, iti va capta imediat atentia interfata ce seamana cu cea a unui iPhone, dar si explorerul de fisere nativ.

Prin interfata foarte usor de utilizat, aplicatia poate filtra continutul dupa muzica, videoclipuri, arhive zip, imagini etc. In plus, poti accesa si fisiere prin FTP. MIUI File Explorer a fost disponibil pana acum numai pentru MIUI ROM, insa de acum incolo il vei putea downloada pe orice dispozitiv cu Android.

Download MIUI File Explorer

5. File Manager ES

   

File Manager ES aduce un nou concept aplicatiilor de acest gen: interfata este structurata pe taburi, astfel tu vei putea sa deschizi oricate ferestre cu fisiere doresti si sa le poti vedea si accesa pe toate din aceeasi vizualizare. Vei putea sa muti foarte simplu fisiere dintr-un director in altul prin actiunea "drag and drop". Aplicatia contine si o optiunea asemanatoare unei functii ce retine istoricul, prin care poti pe nbookmarkuri cu directoiarele importante sau pe care le accesezi frecvent. De asemenea, File Manager ES ofera gratuit acces in directorul radacina unde sunt fisierele de sistem.

Download File Manager ES

6. FileSlick

   

FileSlick este o alta aplicatie "File Eplorer" care utilizeaza gesturile utilizatorului pentru a naviga in foldere, printr-o interfata estetica. Aplicatia vine cu o serie de functii complexe, cum ar fi modificarea drepturilor de citire/scriere pe fisiere, modificarea permisiunile userilor catre radacina si Server Message Block (SMB). Instaleaza aplicatia si descopera i celelalte functii ale aplicatii.

Download File Slick  

7. Total Commander

   

Desi nu este inca dispobila in Play Store, aplicatia merita putina atentie: explorerul de fisiere este structurat pe doua coloane, astfel facand selectarea de fisiere si navigarea extrem de usoara. Atinge iconul unui fisier pentru a-l selecta, iar pentru sleectarea multipla va trebui sa atingi iconurile fisierelor de care ai nevoie. Aplicatia suporta un editor text integrat, imrepuna cu abilitatea de a lucra cu arhive ZIP si RAR. Descarca si insatleaza aplicatia pentru a descoperi cat de usor poti manevra fisierele de pe dispozitivul tau cu Android.

Download Total Commander

8. Ghost Commander

   

Se spune ca aplicatia Total Commander a copiat functionalitatea de la Ghost Commander, si intr-adevar, aplicatia Ghost Commander a fost prima de acest gen (cu structurare pe doua coloane) care a aparut pe piata. Fata de Total Commander, aceasta aplicatie afiseaza thumbnail-urile fisierelor, folderele preferate si un editor text nativ.

Download Ghost Commander

9. Super Manager

   

Super Manager este unul dintre cele mai complete aplicatii de explorare a fisierelor, ba chiar a devenit mai mult decat un simplu manager de fisiere: aplicatia este un Task Manager, APK Manager, manager de fisiere, instrument pebtru backup si recuperare date, ofera protectie dispozitivului si poti programa din timp anumite actiuni. Toate acestea intr-un singur pachet. Pe langa aceste functionalitati, Super Manager permite accesarea nivelul radacina cu fisiere din dispozitiv si te lasa sa extragi APK-urile din programele instalate. Trebuie neaparat sa incerci aceasta aplicatie pentru ca sunt atat de multe functii de care vei avea nevoie si extrem de folositoare!

Download Super Manager

10. Android Commander

   

Aplicatia Android Commander este si ea mai mult de un simplu manager de fisiere. Cu ajutorul clientului pentru desktop, poti explora toate fisierele direct de pe dispozitivul tau cu Android (pana la nivelul radacina). De asemenea poti instala aplicatii de pe clientul de desktop pe dispozitiv, sau poti instala sau copia fisiere in folderele radacina si multe altele. Interfata este bine structurata si contine toate informatiile de care ai nevoie pentru a face utilizarea foarte usoara. Instaleaza-l si convinge-te!

Download Android Commander

   

ASTRO File Manager

   

Aceasta aplicatie este cea mai veche aplicatie ce serveste la explorarea fisierelor, insa se tine bine in topul aplicatiilor de acest gen, avand functionalitati care nu se prea regasesc in celelalte managere de fisiere. Aplicatia poate face backup datelor, detine un viewer pentru imagini, editor de texte, manager pentru download-uri, etc. Ce il face mai special? Este faptul ca aplicatia ofera backup gratuit printr-un serviciu cloud de-al sau. Astro File Manager este un adevarat veteran! Vezi cum arata cel mai vechi file manager!

Download ASTRO File Manager  

Tu ai vreo aplicatie preferata de acest gen? Daca nu am scris vreo aplicatie ce merita sa fie mentionata, te rugam sa ne lasi parerea ta!

   
nerezolvat
Sfaturi IT 25 Apr 2012 15:16:20 0 raspunsuri 5862 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.