Ti-ai scapat telefonul in apa? Afla cum iti mai poti salva dispozitivul mobil!

Report
blog
Ni s-a intamplat tuturor sa ne alunece telefonul sau tableta sau alt dispozitiv mobil cu baterie sau acumulator sub apa. Ar trebui sa citesti neaparat acest tutorial pentru a sti de acum incolo ce ai de facut intr-o asemenea situatie.

1.Cel mai important este sa opresti imediat dispozitivul!

In cazul in care poti scoate bateria dispozitivului trebuie sa faci si acest lucru. Nu trebuie sa pierzi timp incercand sa vezi daca telefonul ori tableta scapata in apa mai merge sau nu.     Oriunde te-ai afla in momentul nefericit, acasa sau la munca ori pe afara in oras, trebuie sa gasesti o suprafata plata si uscata e care o vei putea folosi in urmatorii pasi ai tutorialului. Trebuie sa te misti super repede pentru ca, daca nu il inchizi foarte repede si ii scot bateria, urmatorii pasi nu isi vor mai face efectul, astfel aparatul tau va ramane deteriorat permanent.  

2. Dezasambleaza tot ce poti

Din pacate nu multe dispozitive se dezasambleaza foarte usor, insa incearca sa scoti bateria daca este posibil.

  Dupa dezasamblarea de baterie vei fi putea sa scoti cel putin 2 piese, printre care cartela SIM, cardul SD sau micro SD.  

3. Uscarea exterioara a telefonului sa a tabletei

Cartela SIM sau cardurile SD sau micro SD vor trebui si ele uscate. Tamponeaza cu un servetel sau cu un prosop moale absorbant dispozitivul, pentru ca in exterior sa nu mai aiba nici o picatura de apa.  

4. Uscarea interioara a telefonului sau a tabletei

In interiorul unui smartphone sau unei tablete sunt procesoarele, circuite si multe alte locuri in care apa sa fi intrat si sa fi cauzat stricaciuni. Insa cu scoaterea SIM-ului si cardurilor poti inca salva dispozitivul. Va trebui sa usuci toate circuitele, cablurile si procesorul din interior. Pentru a face acest lucru poti utiliza una din variantele:   Uscator de par: cu ajutorul uscatorului tau de par, setat la cea mai mica treapta de caldura si putere, poti usca interiorul telefonului directionand aerul caldut prin sloturile cardurilor sau a SIM-ului. Ai grija la incalzirea ecranului! Continua aceasta uscare timp de 30 de minute.       Un bol cu orez: daca ai prin casa o punga cu orez, toarn-o intr-un recipient astfel incat dispozitivul tau sa poata fi ingropat in boabe. Aceasta metoda este cea mai de succes solutie intr-o astfel de situatie. Dupa ce ai ingropat dispozitivul in orez, lasa-l acolo peste noapte. Orezul va absorbi toata umeazeala din aparat.         Pungute de Silica Gel: cu siguranta ai vazut cam peste tot aceste pungute cu Silica Gel, in ambalajele electronicelor nou cumparate, cutiile cu pantofi etc. Cauta cat mai multe pungute cu acest gel si pune-le peste dispozitivul tau, incercand cumva sa il invelesti cu acesti sacusori si lasa-l in acest fel peste noapte. Bobitele de Silica Gel vor absorbi toata umezeala.     Aceste metode sunt solutiile pe care le poti folosite atunci cand dispozitivul tau a fost scapat in apa. Totusi ar trebui sa previi acest eveniment, avand grija sa tii dispozitivul departe de vasul de toaleta de chiuveta sau cada, chiar ar trebui lasat in alta camera atunci cand intri la baie. Spre exemplu, aburii vor putea intra in interiorul dispozitivului provocandu-i daune. Ai grija de dispozitivele achizitionate de tine, indiferent de pretul lor, deoarece iti va manca timp si bani o noua inlocuire.  

Tu cum reactionezi la un asemenea eveniment nefericit?

   
nerezolvat
Sfaturi IT 05 Sep 2012 08:46:39 0 raspunsuri 776 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.