Prelungeste viata bateriei smartphone-ului tau cu Android! Afla cum!

Report
blog

Problema uzuala al unui dispozitiv mobil, fie el smartphone sau tableta, este viata bateriei care limiteaza actiunile unui utilizator de Android. Desi exista o multime de aplicatii pe piata Android pentru calibrarea/optimizarea bateriei, utilizatorii doresc alte solutii mult mai eficiente si mai simple.

In acest caz, poti incerca Longevity Battery Saver (beta) al companiei Trend Micro, aplicatie ce iti rezolva toate problemele legate de baterie.

Trend Micro este un nume cunoscut si mult apreciat in lumea IT si mai precis al providerilor de solutii de securitate, care a oferit ajutorul utilizatorilor de dispozitive mobile printr-o aplicatie usor de manevrat si care promite sa salveze cat mai multa energie pentru a prelungi viata bateriei.

Pentru inceput, aplicatia suporta modul Just-a-Phone, prin care, atunci cand este activat permite utilizarea smartphone-ului ca fiind un simplu telefon (doar pentru apelare si sms), astfel toate functiile precum Wi-Fi, Bluetooth, luminozitatea ecranului vor fi dezactivate.

In plus, exista o optiune pentru a optimiza manual performanta bateriei prin simplul fapt ca poti inchide toate aplicatiile sau alte resurse nefolositoare ce ruleaza in background si fac ca bateria sa se termine mult mai repede. Aplicatia afiseaza o interpretare grafica a tuturor resurseslor care utilizeaza bateria, si pe baza careia poti aplica filtre sau poti opri si chiar dezinstala aplicatiile daunatoare. Partea frumoasa a acestei aplicatii este configurarea alertelor in diverse moduri, astfel incat vei sti cand poti reincarca bateria inainte ca aceasta sa se termine de tot.

La prima utilizare va trebui sa furnizezi aplicatiei un email valid si tara de provenienta. Dupa acest pas, vei fi intampinat de cateva tutoriale care demonstreaza abilitatile aplicatiei.

Toate caracteristicile sunt prezentate pe ecranul principal al aplicatiei, organizate pe 3 mari taburi denumite Status, Power Hogs si Alerts.

Cand accesezi tabul Status vei vedea interpretarea grafica a bateriei dispozitivului tau si optiunile cele mai importante, ca modul Just-a-Phone sau butonul Optimize. Pictogramele in forma de ceas sau cele procentuale iti permit verificarea foarte usoara a stadiului in care se afla bateria. Atingand iconul in forma de baterie vei vedea informatii precise despre temperatura, voltajul, tipul sau starea curenta a bateriei.

Atata timp cat ai activat modul Just-a-Phone poti utiliza smartphone-ul exact ca pe un telefon simplu, doar pentru vorbit sau sms, insa atunci cand apesi butonul Optimize, aplicatia te indruma sa iti setezi manual ce actiuni ar trebui sa efectueze aceasta. Exista optiunea prin care poti opri toate aplicatiile ce ruleaza fara voia ta, poti inchide Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul si sa reduci luminozitatea ecranului pana la 20%. Cel mai minunat lucru este ca poti sa salvezi aceste setari ca mai tarziu sa poti utiliza preferintele selectate de fiecare data cand vrei sa optimizezi performanta bateriei.

Accesand tabul Power hog va fi afisata o diagrama radiala prin care sunt reprezentate toate resursele ce utilizeaza bateria. Folosind varietatea de optiuni de pe ecran, poti sa actualizezi manual statisticile si/sau sa listezi toate aplicatiile ce consuma bateria. In aceasta lista, poti filtra aplicatiile dupa mai multe criterii, precum aplicatii ce ruleaza in background , cele care sunt instalate de tine etc. De aici poti inchide sau dezinstala orice aplicatie ce ruleaza printr-o singura atingere.

Prin intermediul celui de-al treilea tab poti sa creezi alerte ce vor notifica diverse lucruri. Spre exemplu, vei putea fi notificat atunci cand bateria este incarca complet ori cand se descarca foarte repede, sau atunci cand bateria scade agresiv sub nivelul specificat.

Longevity Battery Saver este o aplicatie minunata si spre mirarea mea este si gratuita pe piata Android.

    [button link="https://market.android.com/details?id=com.trendmicro.mobileutilities.optimizer" type="icon" newwindow="yes"] Descarca aplicatia[/button]     Sursa: Addictivetips.com  
nerezolvat
Sfaturi IT 07 Mar 2012 12:39:31 1 raspunsuri 446 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

  • d-petre
   0
   08 Mar 2012 09:29:43

   Asta-i chiar o aplicatie interesanta care trebuie incercata.

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.