Pozele sterse de pe Facebook sunt inca accesibile oricui!

Report
blog

Potrivit unei anchete efectuate de Ars Technica, pozele sterse de pe Facebook au ramas pe serverele retelei sociale inca aproximativ 3 ani.

Ars Technica s-a uitat asupra acestei situatii acum 3 ani si a constatat ca multe din pozele sterse ale userilor sunt inca accesibile de pe serverele Facebook.

Facebook a precizat pentru Ars Technica ca vechile sisteme nu stergeau intotdeauna continutul uploadat de useri si ca aceste vechi sisteme vor fi inlocuite de altele noi ce vor asigura ca tot continutul sters de catre user va fi eliminat de pe servere in maxim 45 de zile.

Din declaratiile facute de Facebook reiese ca pozele sterse de useri sunt cel mai probabil usor accesibile pentru oricine. Pentru a accesa linkul direct al unei poze uploadate pe Facebook dai click dreapta pe poza si selectezi „Copy Image Location”.

Linkul direct catre imagine va fi retinut in memoria calculatorului atata timp cat sa ii poti da Paste intr-un email sau intr-un document. Acest lucru il poate face oricine, poate salva o groaza de linkuri directe catre poze compromitatoare.

Problema nu este doar faptul ca linkurile directe sunt active in timp, ci si faptul ca aceste linkuri sunt publice, indiferent de setarile de permisiuni pe care le-ai avut sau le ai pe profilul Facebook. Asadar, cine are linkuri directe catre pozele uploadate pe Facebook le poate vedea fara nici o restrictie si dupa ce ele sunt sterse.

Facebook nu sterge imediat pozele de pe servere si cu toate ca s-a promis migrarea catre servere noi, mai performante care vor sterge continutul uploadat de useri in mai putin de 45 de zile, acest lucru nu va fi gata decat peste cateva luni. Oricum nu sunt sigur ca vor repara aceasta treaba prea repede, avand in vedere ca Ars Technica i-a investigat acum 3 ani si ei inca nu au realizat nimic.

Asa ca trebuie sa fii foarte precaut pe Facebook. Ai grija ce poze uploadezi! Foarte mare grija!

Sursa: PcWorld.com

nerezolvat
Sfaturi IT 08 Feb 2012 10:32:34 0 raspunsuri 620 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.