Pe asta sigur nu o stiai! Cum sa cauti eficient pe Google

Report
blog

Fiecare dintre noi foloseste motorul de cautare Google de fiecare data cand are o nelamurire sau vrea sa afle informatii despre anumite intamplari, fapte, lucruri, etc, insa cati dintre noi stim cu adevarat sa folosim eficient acest minunat instrument?

Ti s-a intamplat vreodata sa cauti ceva anume, insa nu ai stiut cum sa folosesti motorul de cautare si ti-au aparut mii de rezultate care contineau orice altceva decat ce cautai tu? De acum incolo, vei scapa de aceasta corvoada, daca vei folosi sfaturile de mai jos:

Exemplu: cum sa cauti niste rezultate la teste, care nu sunt de la testele SAT, din perioada 2008-2010, din cadrul colegiilor, care apar pe site-ul nytimes.com:

Sa zicem, ca sa folosim exemplul de mai sus, ca informatia pe care o cauti se afla pe site-ul nytimes.com si tu stii asta. In acest caz, pentru ca Google sa iti genereze doar rezultate de pe nytimes.com, trebuie sa scrii in cautare "site:nytimes.com".

Un alt detaliu important este folosirea "~" inaintea unui cuvant din cautare, pentru a genera si sinonimele acelui cuvant: in cazul nostru, la cautarea "~college", Google va genera rezultate si pentru cuvinte cheie cum ar fi "university", sau "higher education", ceea ce te scuteste de alte cautari inutile.

Cand cuvintele cheie ale cautarii tale fac parte dintr-o expresie sau un grup de cuvinte cu o anumita ordine, in cazul nostru test scores, este indicat sa folosesti ghilimelele ("test scores") pentru ca Google sa stie sa caute cuvintele acelea in acea ordine.

In cazul in care doresti sa eviti rezultate care contin anumite cuvinte, trebuie sa folosesti "-" inaintea cuvantului pe care vrei sa il eviti.

Ultima smcherie, la fel de importanta, te ajuta sa folosesti intervale de timp pentru a restrange numarul rezultatelor: foloseste ".." intre anii care te intereseaza pentru a genera rezultate doar din acea perioada.

Foto: hackcollege.com
nerezolvat
Sfaturi IT 29 Oct 2012 11:44:28 0 raspunsuri 905 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.