Inovatii la CES 2012: A fost lansat laptopul pe care il poti controla cu ochii!

Report
blog

La CES 2012 (Consumer Electronics Show 2012), una din cele mai importante expozitii anuale de IT din lume, Tobii - un producator cunoscut de solutii hardware si software pentru "eye tracking"- se lauda cu o minunatie de gadget: un laptop cu Windows 8, controlat prin miscarea ochilor!

   

Cei de la Tobii folosesc o tehnologie avansata, care emite raze infrarosii spre ochii utilizatorului, si prin doua camere IR capteaza reflexiile provenite de pe retina si sclipirea de pe cornee. Astfel, se creeaza un model 3D al ochiului.

Modul in care se imbina tehnologia "touch" cu cea "eye tracking" este destul de simplu si precis. Spre exemplu, ca sa deschizi o aplicatie in Windows 8, trebuie doar sa apesi pe tasta Windows si sa privesti spre icoana aplicatiei dorite si aceasta se va deschide. Acest mod de a manipula un laptop este mult mai rapid, deoarece oricum ai fi privit icoana dorita chiar daca o deschideai prin mouse sau touchscreen.

Nu se stie inca pretul acestei noi tehnologii, dar este clar ca e posibil ca in viitorul apropiat sa avem parte de o productie in serie pentru acest prototip. Eu, cel putin, abia astept!

  Foto: Cnet.com
nerezolvat
Sfaturi IT 09 Ian 2012 09:45:47 0 raspunsuri 283 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.