Eurostat: Romania are cei mai multi cetateni care nu au folosit niciodata internetul! Vezi dezamagitorul procent

Report
blog

Un nou studiu despre accesul la internet in Uniunea Europeana arata o crestere masiva a numarului de locuinte care au conexiuni internet fata de 2006. Cu toate acestea, aproape un sfert din locuitorii uniunii (peste 100 de milioane) inca nu au utilizat niciodata internetul.

Studiul se refera la persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 74.

Din cele 27 de state membre, doua au iesit in evidenta: Suedia, care are cel mai mic procent, cu doar 5% din cetateni si, din pacate, Romania care este codasa uniunii cu 54%.

Dintre tarile fruntase, alaturi de Suedia, mai fac parte Luxemburg si Olanda, cu peste 90%, iar de partea cealalta, alaturi de romani mai sunt grecii si bulgarii.

La prezenta unei conexiuni internet broadband in locuinte, stam la fel, pe ultimul loc, cu doar 31% din locuinte avand acces la internet. Fruntasele liste sunt, iarasi, Suedia si Olanda, dar si Marea Britanie, cu peste 83%.

Cu toate ca sunt de parere ca este mai mult decat ingrijorator procentul de 54% pe care Romania il are in dreptul persoanelor care nu au utilizat niciodata internetul, cred ca daca marja de varsta era mai mica, sa zicem, 16- 55 de ani, Romania nu se mai clasa ultima, ci poate chiar printre primele.

Vezi aici toate cifrele studiului

nerezolvat
Sfaturi IT 15 Dec 2011 17:42:24 1 raspunsuri 378 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

  • snailking
   0
   16 Dec 2011 10:05:18

   Deloc surprinzator, avand in vedere ca 40% inca au wc-ul in curte. :D

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.