Cum sa fii mereu in siguranta cand navighezi pe Internet urmand 3 pasi simpli!

Report
blog

Navigarea pe internet a devenit un plina de "primejdii" si amenintari online. Insa nu trebuie sa te sperii deoarece exista metode prin care te poti proteja. Ai mai jos 3 pasi simpli pe care i-ai putea urma pentru a preveni aceste atacuri.

Primul pas ar fi sa iti instalezi o suita antivirus buna, cum ar fi Avast Free Antivirus 7 (download) sau Bitdefender Total Security 2012 (download), insa exista foarte multe programe foarte bune din care poti alege. Dupa instalare , seteaza antivirusul sa isi faca autoupdate si sa scaneze regulat fisierele de pe calculatorul tau.

Al doilea pas ar fi sa instalezi un manager de parole independent de browserul folosit de tine, astfel vei avea mult mai multe optiuni cum ar fi suportul pe mobil care este esential. LastPass (download) si RoboForm (download) sunt cele mai bune instrumente care te vor ajuta sa iti tii parolele in perfecta siguranta. Aceste managere de parole ruleaza foarte bine atat pe Windows cat si pe Mac si au si suport pentru smartphone-uri.

Al treilea lucru pe care l-ai putea face e sa utilizezi doua browsere. Astfel , atunci cand faci plati, sau tranzactii bancare ar fi bine sa folosesti alt browser decat cel pe care il utilizezi pentru navigarea de zi cu zi. Urmand acest sfat este mult mai usor sa previi amenintarile online sau site-uri care sustrag date.

Tu cum te protejezi impotriva atacurilor online? Asteptam cu nerabdare sa ne impartasesti sfaturile tale!

 
nerezolvat
Sfaturi IT 04 Apr 2012 11:23:28 0 raspunsuri 324 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.