Blocheaza-ti si deblocheaza-ti calculatorul ca un agent secret!

Report
blog

Bineinteles ca prevenirea accesului pe calculator se face cu setarea unei parole, insa exita o alternativa mult mai securizata prin care iti poti bloca calculatorul.

Predator este un program gratuit pentru Windows, ce transforma stickul tau USB intr-o cheie unica ce-ti blocheaza calculatorul atunci cand stickul nu este conectat. Pentru a putea debloca calculatorul, va trebui sa conectezi stickul USB.

Oricine incearca sa acceseze calculatorul fara a avea stickul tau USB, va vedea un mare mesaj "Access Denied".

Pentru a-ti instala acest tip de securitate pe caculatorul tau, urmareste pasii de mai jos:

Pas 1. Downloadeaza si instaleaza Predator (link download Predator).

Pas 2. Imediat ce Predator va rula, conecteaza un stick USB. Daca ai fisiere stocate pe stick, acestea nu vor fi sterse sau compromise in nici un fel, asa ca poti sta linistit si-ti poti folosi stickul preferat. Atunci cand introduci stickul in portul USB, va aparea o fereastra in care va trebui sa creezi o parola. Dupa alegerea parolei da click pe OK pentru a continua.

Pas 3. In fereastra "preferences", va trebui sa setezi cateva lucruri: in campul "new password" introdu o parola unica (de preferat mai multe caractere, care sa contina litere, cifre si simboluri, pentru a o face mult mai securizata). In cazul in care pierzi stickul USB, vei folosi aceasta parola pentru a debloca calculatorul. Daca vrei, poti selecta optiunea "Always Required", astfel va trebui sa introduci parola de fiecare data cand vrei sa folosesti stickul pentru a debloca PC-ul. Ultimul lucru, sectiunea de sub "Flash Drives", verifica faptul ca este selectat stickul corect. Cand ai terminat aceste setari, da click pe "Create key" si apoi pe butonul OK.

 

Pas 4. Programul Predator se va inchide. Imediat dupa inchidere, iconul programului va deveni vizibil in taskbar. Da click pe acesta pentru a restarta programul. Dupa cateva secunde, acest icon va deveni verde, iar programul va incepe sa ruleze.

La fiecare 30 de secunde, Predator va verifica daca stickul tau USB este conectat. In cazul in care nu este conectat, calculatorul se va bloca automat. Mai jos ai cateva smecherii pe care le poti incerca: - pentru a pune pe pauza programul, selecteaza "Pause monitoring" din meniul din taskbar. - daca cineva incearca sa-ti acceseze calculatorul cat timp este blocat, vei putea vedea activitatea intr-un fisier de loguri. Poti vedea acest fisier, oricand doresti, dand click pe "View log" din meniul din taskbar. - site-ul oficial al programului Predator are cateva sectiuni foarte tari de "how-to", in care include o optiune extraordinara prin care poti seta ca programul sa faca poze celui care incearca sa iti acceseze calculatorul.   Sursa: cnet  

Ce zici de aceasta optiune de a-ti securiza calculatorul?

 
nerezolvat
Sfaturi IT 15 Mai 2012 08:33:29 2 raspunsuri 1750 vizualizari

Raspunsuri ( 2 )

  • George
   0
   15 Mai 2012 15:28:37

   Ce se intampla daca pierzi stickul?

   0
   15 Mai 2012 19:02:57

   Buna George, Raspunsul la intrebarea ta se afla chiar in articol, precizat in pasul 3.

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.