Atentie! Un nou atac de tip phishing pe Facebook. Vezi cum il recunosti

Report
blog

Facebook-ul a inceput sa fie din ce in ce mai poluat cu scam-uri, atacuri phishing si alte nenorociri, iar cea mai noua inselatorie a fost descoperita de un expert de la Kaspersky.

Este vorba despre un atac phishing complex, prin care "faptasul" sparge contul unui utilizator si ii schimba poza cu logo-ul Facebook si altereaza numele utilizatorului in "Facebook Security".

Prefacandu-se ca este angajat Facebook,  intra pe chat cu toti prietenii asociati contului respectiv si posteaza un link care sustine ca urmeaza a fi inchis contul interlocutorului deoarece cineva l-ar fi raportat catre Facebook: “Your Facebook account will be turned off because someone has reported you. Please do re-confirm your account security by: ‘Insert Link’ Thank you, The Facebook Team.“

 Acel link duce catre o pagina externa care este conceputa sa semene cu un formular Facebook. Acesta include campuri precum nume, email, parola Facebook, parola email si intrebare de securitate. Daca utilizatorul completeaza toate informatiile si da click pentru confirmare, va fi trimis catre o noua pagina in care i se cer primele 6 cifre ale numarului de card bancar pentru a cofirma identitatea. Daca utilizatorul completeaza si cofirma din nou, i  se va cere sa updateze informatiile care tin de contul bancar: nume, adresa de facturare, numarul de card, data cand expira cardul si codul de securitate al cardului.

Oficialii Facebook au declarat ca se ocupa in acest moment si de aceasta versiune de atacuri asupra utilizatorilor.

nerezolvat
Sfaturi IT 15 Ian 2012 11:58:20 0 raspunsuri 505 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.