Atentie la capcana actualizarii Android-ului!

Report
blog

Actualizarea versiunii sistemului de operare Android poate provoca mai multe probleme decat rezolva. Fiti atenti ce va doriti!

Samsung Galaxy S II  trebuia sa fie telefonul de vis al lui David Petty. El a urmarit piata smartphone-urilor cativa ani si in cele din urma si-a achizitionat primul lui telefon Android cand AT&T a lansat Galaxy S II, anul trecut in octombrie. Pentru primele cateva luni, a fost perfect. Insa totul s-a schimbat atunci cand AT&T, a livrat Android 2.3.6 pentru telefonul lui Petty in ianuarie (o actualizare minora care a inclus unele trucuri pentru interfata cu utilizatorul, dar nimic altceva).

   

Dintr-o data, durata de viata a telefonului nu tinea mai mult de 6 ore de la incarcare, chiar si cu utilizarea minimala. Dupa cum a aflat de la ceilalti utilizatori Android din mediul on-line, un bug Wi-Fi a facut praf bateria telefonului Galaxy S II, minimizandu-i durata de viata.

"Am un widget de baterie pe ecranul de start, iar daca am Wi-Fi-ul pornit, pot vedea cum scade bateria, nefacand nimic." spune Petty, un cercetator din Indianapolis.

Petty nu este singurul cu aceste probleme, iar Galaxy S II nu este singurul telefon Android distrus printr-o simpla actualizare ce contine bug-uri. Iata cateva exemple de plangeri gasite in diverse forumuri online despre telefoane Android OS cu actualizari care au mers prost:

•    Unii utilizatori HTC Droid Incredible au avut probleme cu Android 2.3.4, inclusiv scaderea vietii bateriei, pierderi de memorie si contacte sterse. •    O incetinire majora a graficii 2D a afectat  Motorola Droid, dupa un update la Android 2.1. •    O actualizare pentru Samsung Fascinate a cauzat opriri aleatoare pentru unii utilizatori. •    Utilizatorii de HTC Evo 4G au raportat pierderi de memorie interna, dupa actualizarea la Android 2.3. •    Un numar mare de utilizatori de HTC Incredibile S au avut probleme cu primirea de mesaje text in timp util cu Android 2.3.3. •    Pe forumurile de suport Google, utilizatorii se plang ca de cele mai multe ori cautarea prin voce  incepe singura cu Android 2.3.3 si cu Android 2.3.4 pe Samsung Nexus S. •    Utilizatorii de Galaxy Nexus au raportat pierderi de semnal, avand Android 4.0.4.

S-au raportat 13 cazuri in care producatorii de telefoane sau operatorii wireless au suspendat o actualizare din cauza bug-urilor serioase. Si asta e doar o parte a problemei. In multe cazuri, operatorii wireless si producatorii de telefoane observa foarte greu problemele ce apar dupa eliberarea actualizarii - sau nu le observa pe toate.

Petty a incercat sa aduca problema telefonului lui in atentia companiei Samsung. Dupa efectuarea a doua apeluri catre reprezentantii de suport tehnic, in care i s-a spus ca nu au auzit de probleme cu bateria Galaxy S II (in ciuda plangerilor larg raspandite in forumurile de utilizatori Android ), Petty a trimis o scrisoare catre Dale Sohn, presedintele Samsung Telecommunications America.

"Sa am aceasta problema atata timp si sa fiu ignorat, iar echipa de suport sa nu-mi acorde asistenta este intolerabil!", a scris Petty in scrisoarea lui din data de 13 februarie 2012. Sohn nu i-a dat nici un raspuns, iar Samsung a refuzat comentarea acestei sesizari. (HTC, LG, si Motorola nu au comentat nici ei, iar Google a refuzat un interviu si a promis sa emita o declaratie oficiala, dar niciodata nu a trimis-o).

De ce apar probleme la actualizarile Android

Nici o platforma software nu este complet lipsita de bug-uri. Avand in vedere cantitatea mare de cod implicata, precum si necesitatea de a actualiza acest cod pentru a ramane competitivi, erorile sunt inevitabile pe orice sistem de operare. (Utilizatorii de iPhone 3G de la Apple, de exemplu, au raportat  performanta lenta, dupa actualizarea la iOS 4, o problema pe care Apple a avut-o mai mult de trei luni pana la rezolvare. Unii proprietari de iPhone 4, de asemenea, s-au plans de probleme de performanta cu iOS 5.).

Cu toate acestea, Android  are doi factori ce mentin asemenea erori la update. In primul rand, spre deosebire de iOS, care este proiectat pentru un tip de smartphone-uri, Android trebuie sa gazduiasca o mare varietate de modele de telefoane, cu dimensiuni si rezolutii de ecran, procesoare, RAM, capacitati de depozitare si alte specificatii potential diferite. In al doilea rand, operatorii wireless si producatorii de telefoane au tendinta de a modifica Android-ul cu interfete de utilizator si software propriu, complicand problema.

Ce sa faci cand actualizarea esueaza

In cazul in care o actualizare pe Android iti face viata grea, ar fi bine sa stii unde sau la cine poti apela. Unii utilizatori isi posteaza plangerile pe forumurile de ajutor Google oficiale, dar care nu sunt intotdeauna cel mai bun loc pentru a gasi raspunsuri, dat fiind ca Google nu este responsabil pentru ceea ce producatorii de telefoane si operatorii wireless fac cu telefoanele pe care le vand.

In schimb, poti cauta raspunsuri in forumuri online, cum ar fi XDA-Developers.com si AndroidForums.com, unde utilizatorii tind sa fie mai priceputi in domeniul IT. Cauta pe aceste site-uri numele telefonului sau problemele pe care le ai si astfel vei gasi solutiile posibile. Unii operatori wireless urmaresc frecvent forumurile si blogurile unde se discuta aceste probleme, astfel incat daca sunt mai multe persoane care se plang de o problema, cu atat creste posibilitatea de a-ti rezolva orice bug.

Sursa: pcworld

Tu ai intampinat vreo problema la update-ul Android de pe smartphone-ul tau?

nerezolvat
Sfaturi IT 26 Apr 2012 15:22:34 0 raspunsuri 788 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 0 puncte.