Ai grija ce poze tii pe Android-ul tau! Orice aplicatie Android iti poate copia pozele de pe telefon!

Report
blog

Aceasta problema a fost descoperita initial la produsele Apple, care dau acces la toata galeria foto oricarei aplicatii instalate pe iPhone/iPod/iPad, atata timp cat userul a dat acces aplicatiei la "location data". Se pare ca problemele pe Android sunt mult mai grave decat la iPhone.

Aplicatiile Android nu au nevoie de nici un fel de permisiune pentru a copia pozele utilizatorului si atata timp cat aplicatia are acces la inernet, poate copia pozele pe un server fara nici un fel de notificare, conform expertilor in securitate pt telefoane mobile si developer-ilor. Deocamdata nu se stie daca exista aplicatii care se folosesc de aceasta portita pentru a copia pozele utilizatorilor.

"Putem confirma faptul ca nu este nevoie de vreo permisiune speciala pentru a putea citi pozele utilizatorilor" a declarat Kevin Mahaffey, chief technology officer al Lookout - dezvoltator de software de securitate pentru Android.

Un purtator de cuvant Google a declarat ca lipsa de restrictii privind pozele este o alegere a producatorilor pentru a facilita accesul la pozele stocate pe carduri externe, la vechile telefoane cu Android. Acesta a mai adaugat ca vor reevalua situatia si ca iau in calcul adaugarea unor permisiuni pentru aplicatii la accesarea pozelor.

Asa ca, dragi utilizatori de Android, aveti grija ce poze aveti in telefoane! Eu deja mi-am mutat tot ce era mai important pe PC ca sa fiu sigur. :)

nerezolvat
Sfaturi IT 02 Mar 2012 11:27:42 0 raspunsuri 448 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 6 puncte.