Afla cum iti poti securiza prin parola stickul USB!

Report
blog
Stickurile USB sunt printre cele mai mici si cele mai utilizate sisteme de stocare pe care le folosim zi de zi si ale caror date pot fi accesate pe de pe orice dispozitiv cu port USB. Acest lucru, fac ca stickurile USB sa fie modul perfect de a transporta date de la un calculator la altul. Insa, datorita portabilitatii lor, pot fi de asemenea si foarte usor de ratacit :). De aceea trebuie neaparat protejate pentru ca nimeni sa nu iti poata accesa fisierele. Din pacate nu exista un mod prin care pur si simplu sa setezi  o parola, cum faci la contul tau de Facebook. Insa exista multe instrumente care iti ofera tot ce ai nevoie si iti vor proteja puternic datele. Ai mai jos 3 astfel de instrumente care te pot ajuta:  

1. Seteaza manual o parola la salvarea documentelor

Daca ai nevoie de un mod rapid prin care sa setezi o parola la un document important, afla ca multe programe precum Word sau Excel te lasa sa salvezi documente cu o parola. Spre exemplu in Word, cat timp documentul este deschis, du-te la Tools-> Options-> tabul Security. De aici introduci o parola si dai click pe butonul OK. Reintrodu parola atunci cand ti se cere si apoi salveaza documentul.  

2. Creeaza o partitie encriptata si protejata prin parola cu Rohos Mini Drive

Multe instrumente pot encripta si proteja prin parola fisierele tale, insa majoritatea au nevoie de un administrator care sa aiba drepturi pentru a rula pe orice calculator. Rohos Mini Drive este un instrument cu care vei lucra cu placere. Editia gratuita a acestui program poate crea pe stickul tau USB o partitie ascunsa, encriptata si protejata prin parola de pana la 2GB. Rohos Mini Drive foloseste encriptarea automata AES 256bit.  Multumita partii portabile Rohos Disk Browser care va fi instalat direct pe stickul USB, nu vei avea nevoie de drivere de encriptare, astfel iti vei putea accesa datele de oriunde vrei.     Odata cu crearea unui container protejat prin parola si encriptat pe stickul USB, il vei putea deschide dand click pe iconul Rohos Mini.exe din folderul radacina. Dupa ce ai introdus parola, partitia Rohos creata va fi "montata" si accesibila din My computer. Pentru a inchide partitia Rohos, da click dreapta pe iconul Rohos din coltul dreapta al ecranului din taskbar si selecteaza Disconnect.    

3. Protejeaza-ti stickul USB cu ajutorul lui USB Safeguard

La fel ca programul Rohos Mini Drive, USB safeguard este o aplicatie portabila are ruleaza direct de pe stickul tau USB si nu necesita drepturile administratorului. Utilizeaza encriptarea AES 256 bit. Versiunea gratuita a programului, limiteaza marimea stickului la 2GB. Downloadeaza usbsafeguard.exe si copiaza-l pe stickul tau USB. Ruleaza-l direct de pe stick si introdu o parola pentru a securiza stickul. Pentru a-l debloca, ruleaza fisierul inca o data si introdu parola. Procedura de blocare va trebui repetata de fiecare data cand doresti ca stickul sa fie protejat, iar aplicatia sa tina minte ultimul status: blocat sau deblocat. Asadar, tu vei putea sa schimbi parola de fiecare data cand utilizezi USB safeguard.   De asemenea, cu un simplu stick USB poti face multe lucruri interesate, precum:

Blocheaza-ti si deblocheaza-ti calculatorul ca un agent secret!

Accesul in Windows prin key USB

  si stiu ca datele tale sunt importante si de aceea:

Protejeaza-ti datele importante din calculatorul tau, tinandu-le ascunse de ochii altor persoane!

   

Ai pierdut pana acum un stick USB?  Tu cum reusesti sa iti protejezi

datele?

   
nerezolvat
Sfaturi IT 15 Sep 2012 21:27:54 1 raspunsuri 1478 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

    • Tuto
      0
      06 Apr 2013 17:52:07

      Mersi mult de tutorial. Chiar cautam asa ceva!

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.