6 sfaturi pentru mentinerea temperaturii PC-ului

Report
blog
Pentru o mai buna performanta a PC-ului tau trebuie sa tii cont de temperatura componentelor acestuia. Cele mai multe dintre ele genereaza caldura si pentru a le mentine la o temperatura cat mai joasa ai putea sa faci urmatoarele:
  1. Ai putea sa pui calculatorul pe podea. Temperatura de la nivelul podelei este mai scazuta decat temperatura de la nivelul biroului. Trebuie sa tii minte totusi ca la acest nivel, praful va deveni o problema. Astfel va trebui sa-ti cureti unitatea mai des.
  2. Calculatorul ar trebui sa aiba spatiu sa respire, astfel este recomandat ca intre partea din spate, cea laterala si celelalte obiecte (birou, perete, etc) sa existe un spatiu de minim 25cm. Trebuie sa lasi libere spatiile carcasei unde se afla ventilatoarele de racire.
  3. Incearca sa ordonezi cablurile astfel incat sa nu stea in calea fluxului de aer cald. Poti utiliza un colier de plastic sa le prinzi intr-un manunchi.
  4. Anumite componente ale calculatorului au nevoie de un sistem mai performant de racire. Spre exemplu ai putea schimba coolerul procesorului ( coolerul cu care a venit procesorul) cu unul mai puternic. De asemenea iti poti instala unul sau doua ventilatoare pe peretele carcasei, insa ai grija ca aerul cald sa fie evacuat si cel rece sa intre in unitate.
  5. Inlocuirea pastei termoconductoare. Aceasta inlocuire se face dupa 1,5-2 ani, deoarece aceasta isi pierde din proprietati si isi va pierde eficienta in transferul de caldura de la procesor la radiatorul de racire. Asa ca schimb-o periodic.
  6. Ai putea sa iti cumperi o carcasa mult mai mare, mai spatioasa si cu multe spatii in care sa iti poti instala ventilatoare. Totusi, tine minte, o carcasa mai mare nu inseamna neaparat o temperatura mai scazuta a PC-ului daca nu este asociata cu un flux de aer corect in unitate.
nerezolvat
Sfaturi IT 28 Sep 2011 08:16:10 0 raspunsuri 656 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.