5 setari importante de confidentialitate ale profilului tau de Facebook pe care ar trebui sa le cunosti

Report
blog
Facebook face continuu modificari sau update-uri asupra setarilor sau optiunilor de confidentialitate. Vei gasi mai jos cele mai bune 5 sfaturi pentru a-ti proteja confidentialitatea pe Facebook.

1. Controleaza setarile de confidentialitate ale profilului tau

Profilul tau contine informatii despre tine si pritenii sau familia ta, cursurile pe care le-ai urmat sau locul de munca unde esti angajat si multe altele. Facebook iti permite sa aloci fiecarei informatii cate un nivel de confidentialitate. Luam un simplu exemplu, cum ar fi sa schimbam setarile pentru informatiile basic: -Daca esti deja logat pe Facebook, poti da click direct pe acest link  sau poti da click pe butonul Edit Profile din partea sus dreapta a profilului tau de Facebook. -Da click pe icon-urile micute situate in dreapta fiecarui element, pentru a selecta cine poate vedea respectiva informatie. Poti repeta acest procedeu pentru fiecare element in parte. O mica smecherie: Vrei sa testezi cum este vazut profilul tau de ceilalti utilizatori? Testeaza dand click pe butonul View as din profilul tau.

2. Organizeaza-ti prietenii in liste

Organizarea prietenilor in liste este cea mai buna metoda prin care pastrezi confidentialitatea datelor tale. Modalitatea prin care poti crea asemenea liste este descrisa mai jos in 5 pasi simpli: 1.In timp ce esti pe profilul tau, poti da click pe linkul Friends din sidebar. 2. Dupa ce ai dat click pe linkul Friends vei vedea intreaga lista cu prieteni. In partea dreapata a fiecarui prieten vei vedea un buton denumit Friends. Atunci cand te duci cu cursorul peste acesta vei putea selecta din listele enumerate, sau daca dai scroll in jos vei putea adauga o noua lista, dand click pe linkul New list. 3. Creeaza oricate liste ai nevoie. Aceste liste nu sunt vizibile nimanui. 4. Dupa ce ai creat listele, muta prietenii in ele.  

3. Controleaza modul in care persoanele interactioneaza cu tine

Setarea How You Connect te ajuta sa controlezi cine iti poate gasi profilul, cine poate interactiona cu tine, cine poate posta pe wall-ul tau sau cine poate sa iti vada postarile publice. Da click pe sageata din coltul dreapta sus al profilului tau si apoi da click pe Privacy Settings. Da click pe Edit Settings , iar apoi pe How You Connect. Deschide fiecare meniu din partea dreapta al fiecarui element si selecteaza grupul de persoane dorit.  

4. Customizeaza-ti setarile de confidentialitate

Poti customiza toate postarile de pe wall tau cu o setare de confidentialitate universala, astfel nu va trebui sa te ingrijorezi atunci cand postezi ceva si uiti sa ii pui permisiuni postului. Mai jos ai pasii pentru a realiza acest lucru: Intra in pagina setarilor de confidentialitate intrand in Privacy Settings. Sub sectiunea Control Your Default Privacy selecteaza Friends sau Custom.   Pentru control maxim, selecteaza varianta Custom. Aceasta optiune te lasa sa alegi persoane sau liste pentru care postarile tale sa fie vizibile. Pentru a mari confidentialitatea, deselecteaza optiunea Friends of those tagged.  

5. Editeaza setarile de confidentialitate de tip “Ads”

Ai observat ca Facebook iti arata tot ce au like-uit prietenii tai pe alte pagini? Acest lucru este cunoscut sub numele de reclame sociale. Modul in care poti evita sa faci asemenea „reclame” este sa nu dai like la nimic sau ai putea sa dezactivezi reclamele sociale, urmand pasii de mai jos: 1.• Daca esti deja logat in contul tau de Facebook, da click direct aici sau mergi la Account Settings si selecteaza Facebook Ads din sidebar. 2.• Da click pe Edit third party ad settings si/sau Edit social ads. 3.• Selecteaza No one din lista si salveaza setarile.    

Tu cum reusesti sa iti protejezi datele din contul tau de Facebook? Lasa-ne sfaturile tale utilizand sistemul de comentarii de mai jos.

    Sursa: makeuseof.com

 
nerezolvat
Sfaturi IT 17 Mai 2012 09:43:32 0 raspunsuri 1503 vizualizari

Raspunsuri ( 0 )

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.