4 Smecherii folositoare despre cum poti cauta poze pe Google. Vezi care sunt acestea!

Report
blog

De fiecare data cand avem nevoie de o imagine o cautam pe Google images. De aceea este foate important sa stii cateva siretlicuri prin care sa cauti eficient si rapid imaginile de care ai nevoie.

1. Utilizeaza instrumentele de cautare avansata:

Cu siguranta ai observat bara cu optiuni prin care poti face cautarea imaginilor mult mai targetata.

Da click pe butonul "Search tools" dupa ce ai introdus cuvintele pentru cautare. De aici poti crea cateva filtre rapide pentru cautarea ta. De exemplu, poti aranja rezultatele dupa subiect, poti adauga indicator de marime pentru imagini, poti cauta imagini cu anumite culori sau marimi si poti gasi exact imaginile de care ai nevoie, fie ele chiar fotografii reale sau desene.

2. Cauta anumite tipuri de fisiere

Daca ai nevoie de o imagine cu o anumita extensie, poti utiliza in campul de cautare cuvintele tale urmate de expresia formata din cuvantul filetype si extensia cautata. Astfel, vei avea expresia: "chocolate cake filetype:png" pentru o cautare de imagini cu extensia png.

3. Gaseste imagini similare

Alta smecherie care cu siguranta te va ajuta este optiunea Similar. Daca doresti sa gasesti poze asememanatoare cu una deja gasita de tine, mergi cu mouse-ul peste aceasta. Poza va deveni mai mare si sub ea vor fi vizibile doua optiuni: More sizes si Similar.

Dand click pe optiunea Similarpoti gasi o gramada de poze similare cu poza gasita de tine. De asemenea poti cauta imagini cu marimi diferite.

4. Cauta imagini folosindu-ti propria poza

Am vazut mai sus ca poti gasi imagini similare cu o poza gasita de tine. Ce ai zice daca ti-as spune ca poti gasi imagini similare cu pozele pe care le ai in calculatorul tau? Ei bine, este posibil! Atunci cand te afli in fereastra de cautare, da click pe icon-ul in forma de o camera foto din campul de cautare.

In fereastra care se va deschide poti scrie linkul URL al unei imagini ori poti uploada una de pe calculatorul tau. Odata ce poza a fost uploadata, Google va cauta o imagine care sa se asemene cu poza ta si iti va afisa rezultatele cautarii.

Tu folosesti si alte siretlicuri pentru a gasi poze pe Google? Spune-ne si noua!

nerezolvat
Sfaturi IT 30 Ian 2013 10:19:58 3 raspunsuri 2639 vizualizari

Raspunsuri ( 3 )

  • Robert
   0
   04 Aug 2013 01:05:50

   Cautarea dupa propria poze mi se pare interesanta. Nu stiam de aceasta functie

  • ALS23
   0
   15 Mar 2014 04:34:20

   aia cu propria poza....cred ca nu o vedeam de nas! folositor articolu, bv!

  • Dan
   0
   20 Mar 2014 17:10:11

   Asa folositor ar fi daca google ar pune optiunea de a gasit doar poze free for commercial use, e extraordinar de enervant sa gasesti in rezultate, mai ales png uri, logo-ul creatorului. Eu cred ca cine vrea sa cumpere intra direct pe siteul de specialitate, nu pe google images.

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.