3 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre tagurile din Facebook

Report
blog

Atunci cand esti taguit intr-o poza, acel tag nu numai ca va dezvalui ca tu esti in acea poza, ci va face si link catre profilul tau de Facebook. Astfel, toate persoanele care au acces la aceasta poza pot vedea cine esti prin intermediul profilului tau. Acest lucru poate starni griji persoanelor care incearca ca profilul lor sa fie vizibil numai anumitor persoane.

1. Poti sa taguiesti pe oricine in poze si vice versa

Tagurile ajuta la adaugarea de informatii pe baza unei poze. Spre exemplu, tu poti tagui persoanele dintr-o poza, sau poti adauga un comentariu, poti scrie locul unde a fost facuta poza, punand un "place tag". Nu numai ca vei putea tagui persoane in pozele tale, ci poti sa adaugi taguri in pozele altor persoane. In functie de setarile de confidentialitate, tagul va fi publicat automat sau va trebui aprobat de persoana taguita.

Pentru a adauga un tag, deschide o poza, mergi peste ea, si apoi da click pe optiunea "Tag Photo", optiune situata sub poza. Acum, da click in interiorul pozei si incepe sa tastezi numele persoanei. Vei vedea o lista cu numele prietenilor tai desfasurandu-se in jos. Poti alege mai rapid numele persoanei din aceasta lista. Dupa ce ai terminat, da click pe "Done Tagging".

Tine minte: daca taguiesti prieteni, acestia vor primi o notificare, iar poza va fi afisata pe wall-ul lor (doar daca au activata aceasta optiune). Atunci cand taguiesti persoane cu care nu esti prieten (si vice versa), vor primi o atentionare si vor fi rugati sa aprobe tagul.

2. Oricine te poate tagui in poze

Asadar, oricine te poate tagui in pozele lor. Atunci cand prietenii te taguiesc, conform setarilor default, tagul va fi adaugat si publicat automat, fara ca tu sa-l aprobi mai intai. De asemenea, poza va aparea pe wall-ul tau in functie de setarile de confidentialitate, iar prietenii tai vor putea sa o vada.

Pentru a controla acest lucru, mergi la "Privacy Settings", da click pe "Edit Settings". De aici poti sa activezi optiunea "Review posts friends tag you in before they appear on your timeline" si "Review tags friends add to your own posts on Facebook". Astfel, de fiecare data cand numele tau va fi adaugat ca tag unei poze, vei fi intrebat mai intai sa aprobi acest tag.

Mai mult de atat, poti controla cine te poate vedea in lista de sugestii pentru adaugare de taguri "Who sees tag suggestions when photos that look like you are uploaded". Facebook ruleaza un software de recunoastere, prin care Facebook te va recunoaste ca fiind in poze noi uploadate, pe baza vechilor tale poze in care ai fost taguit. Daca nu doresti sa fii taguit automat, seteaza urmatoarea optiune:

O alta modalitate prin care poti evita sa nu fii recunoascut automat de Facebook in noile poze uploadate, este sa iti rogi prietenii sa nu iti taguiasca fata, ci sa pozitioneze tagul de la gat in jos.

3. Tu poti sa elimini toate tagurile, de oriunde

Pentru a elimina un tag pe care tu l-ai creat, deschide poza cu pricina, mergi peste tagul pe care l-ai creat in lista de taguri din dreapta pozei si selecteaza "Remove tag".

Pentru a elimina un tag cu numele tau dintr-o poza, deschide poza respectiva, mergi peste ea cu mouse-ul, da click pe "Options" de sub poza si selecteaza "Report/Remove Tag". Selecteaza aceasta optiune pentru a elimina tagul creat de vreun prieten si apoi da clik pe "Continue". Pe urmatoarea pagina vei avea optiunea ca tagul sa fie eliminat, poza sa fie data jos sau chiar poti bloca acel prieten care te-a taguit. Citeste cu grija optiunile inainte de a lua o decizie.

Sursa: makeuseof

Stiai de aceste optiuni de taguire si cum sa le administrezi?

nerezolvat
Sfaturi IT 14 Iun 2012 09:11:27 1 raspunsuri 3770 vizualizari

Raspunsuri ( 1 )

    • Natural
      0
      18 Iun 2012 21:33:38

      Foarte la subiect sfaturile. Aveti de la mine o recomandare, dar si o leapsa Proust. Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 18 puncte.