mi se incalzeste laptop

Report
intrebare
salut , am un laptop toshiba satellite , merge ventilatorul in continuu , am vista pe el , ventilatorul e curat , sita curata, dar ventilatorul merge in continuu , cand ii dau drumul temp este 35g dupa 2 min fara sa fac nimic pe el creste la 80g ,pot sa setez cumva temp , sau sai dau un refresh la ceva , cum ..................mersi anticipat pt cei care dau un ajutor .    
nerezolvat
Problemele voastre IT 08 Feb 2013 17:01:38 6 raspunsuri 359 vizualizari

Raspunsuri ( 6 )

  • gioni
   0
   08 Feb 2013 18:37:03

   1. da e cald , si deasupra si dedesubt , folosesc core temp , ventilatorul porneste la 80 grade , si scadepina la 60-61-62 grade si o mentine asa. 2. merge cam greu cel putin pe net , bine ca am net de 50mbs , laptopul e din 2009 , si e folosit cam 5 ore pe zi dar intrerup , nu dintro bucata , cand ii dau drumu imi arata 35 de grade , dupa care intrun minut creste la 80 , ceea ce cred ca nui normal. MERSI ANTICIPAT PT SFATURI.

  • gioni
   0
   08 Feb 2013 22:16:02

   Da, e cald , dar nu incat sa nu poti tine mana pe el , as incerca din bios , dar nu stiu cum , am vista pe el ,iar daca setez din bios scot si functia smart , afecteaza cumva alceva ? De curat e curat lam desfacut , avea un praf foarte fin pe palele ventilatorului dar nu cred ca afecta in vreun fel . Am uitat sa spun acum vreo o luna am intrat pe un site si mi se blocase calc de tot nu mai puteam sa misc nimic , sa deschid nimic , lam deschis in modul seguro , am sters ceva ceam descarcat atunci dar nu sint sigur ca am sters tot cemi blocase calc ,cam de atunci a inceput si problema . Daca e cineva sa ma ajute sa setez din bios ii multumesc .

  • gioni
   0
   09 Feb 2013 10:26:54

   Multumesc pentru raspunsuri .

  • CopilRau
   0
   14 Feb 2013 12:56:22

   1. Porneste un linux de pe un live CD si "da-te" pe net sau lanseaza mai multe aplicatii de acolo si vezi daca se incalzeste la fel. In acest fel vei trage concluzia daca buba e hardware sau software. Parerea mea e ca de la beleaua de vista in conjunctie cu cine stie ce antivirus este. Gradul de incarcare pe procesor cam cat este? Laptopul "stie" sa scaleze in frecventa? Are driverele adecvate pentru asta? 2. Problemele pot fi de la heatsink-ul procesorului. Eate un fel de de teava aplatisata care daca s-a depresurizat nu mai e conductiva asa cum trebuie. Aici trebuie sa ai in vedere schimbarea intregului ansamblu de racire. 3. incearca sa tii laptopul un pic mai ridicat, eventual pe o suprafata plana metalica si vezi daca tot asa este. Poti folosi si un stand cu ventilator, costa vreo 15-20 de lei. Bafta

  • evenimente IT
   0
   23 Feb 2013 22:45:34

   Daca nu l-ai curatat deloc de praf asta ar putea duce la aceasta incalzire. Daca nu l-ai curatat niciodata daca te descurci sa il desfaci e foarte bine daca nu dute cu el la un service.

  • gioni
   0
   24 Feb 2013 09:53:09

   multumesc de ajutor la toata lumea , cum am scris mai inainte calc. este curat , cel putin asa se vede , ultima solutie era cu pasta termo , dar am instalat windousul iar de la 0 , si vad ca problemele sau rezolvat , functioneaza foarte bine , parca este nou ,acum temp. vad ca o tine cam la 40 grade , multumesc inca o data de ajutor .

Lasa un raspuns

Te rugam sa introduci codul pentru verificarea spam.

Depre autor

Are 3 puncte.